Meer info: flexi™ Vrijheid

flexi™, de wereldmarktleider van hondenrollijnen, biedt  Vrijheid aan de lijn!

Miljoenen tevreden hondenbezitters in de hele wereld maken gebruik van de unieke uitvinding uit Duitsland: de flexi-rollijn. Flexi is niet alleen marktleider in zowat 90 landen ter wereld, maar ook uitvinder van de rollijn en visionair voortrekker bij innovaties.

freiheitanderleine3.jpg

Het flexi™-principe, Vrijheid voor hond en bezitter

Vrije uitloop en toch aangelijnd. Ondanks lange lijn te allen tijde controle over je hond. Flexi-lijnen lossen deze ogenschijnlijke tegenstrijdigheid op een eenvoudige manier op. Flexi-lijnen hangen niet door omdat ze altijd onder lichte spanning staan. Met behulp van het remsysteem kan de hondengeleider steeds op zijn hond invloed uitoefenen. Een bijkomende constante stopfunctie laat het toe, de lijn langdurig kort vast te zetten, voor het volgen van de baas.

flexi™ – de voordelen van de, op het dier afgestemde, hondenlijn

1. Bewegingsvrijheid
Maximaal 8 m lijn rolt op en neer zonder door te hangen. Flexi-lijnen bieden iedere hond aangelijnde uitloopvrijheid en bevorderen daardoor gezondheid en levensvreugde.collectioncoffeeandfresh.jpg

2. Controle en veiligheid
Door de steeds onder lichte spanning staande koord/band/riem en het geïntegreerde flexi remsysteem heeft de hondengeleider zijn hond steeds onder controle. De verbinding tussen mens en hond wordt dan ook een veiligheidsverbinding. Een plezier voor hond en baas mits de veiligheidsvoorschriften en gebruiksaanwijzingen gevolgd worden.

3. Kwaliteit
Flexi-lijnen worden bij de hoogst mogelijke kwaliteitseisen in Duitsland gefabriceerd. Elke lijn doorloopt meer dan 90 kwaliteitscontroles voordat ze de fabriek verlaat en wordt met de hand gemonteerd. Zo ontstaan topproducten, made in Germany in vele soorten en maten.

4. Service
De flexi-service is veelgeprezen. Natuurlijk kan, waar producten frequent gebruikt worden, er iets gebeuren met de flexi-lijn. Stel in een dergelijk geval de flexi-service op de proef. Je zult enthousiast zijn.

flexiveersysteem.jpg Het veermechanisme
Het veermechanisme zorgt ervoor dat de flexi-lijn soepel op- en uitrolt, zodat je hond vrij kan wandelen. Het veermechanisme zorgt ervoor dat je koord/band/riem constant onder lichte spanning staat.

flexiremsysteem.jpg Het gepatenteerde flexi remsysteem
Een goed remsysteem moet gemakkelijk op en van de remstand af te halen zijn. En het moet ook harmonieus geïntegreerd zijn in de overige functies van de lijn. Het gepatenteerde flexi één-hand-remsysteem is op een ergonomische plek geplaatst en gemakkelijk te bedienen met dus één hand. De flexi-lijn is ook vast te zetten op een korte lijn door een combinatie van de stopknop en lockknop. Met het geïntegreerde remsysteem is het mogelijk je hond bij te sturen. Lees, voor een goede bijsturing van het gedrag van je hond, daarvoor de gebruiksaanwijzingen (zie PDF).

Veiligheidsinstructies in het kort

  • Pak koord/band/riem niet vast; je kunt verwondingen oplopen.
  • Wikkel koord/band/riem niet rond lichaamsdelen; je kunt verwondingen oplopen.
  • Leid je hond kort naast je (aan de voet) wanneer andere personen of dieren in je buurt zijn.
  • Gebruik de constante stop alleen wanneer je je hond aan de korte lijn (aan de voet) wenst te leiden.
  • Kinderen mogen de flexi-lijn niet gebruiken.
  • Gebruik aanvullend op uw hondenhalsband altijd de bijgevoegde veiligheidslus. Indien de halsband scheurt, verhindert de veiligheidslus dat touw of riem terugschiet en je eventueel verwondt.
  • Controleer daarom regelmatig de halsband of tuigje van uw hond op slijtage.
  • Controleer uw flexi-lijn telkens vóór gebruik op slijtageverschijnselen.
  • Lees en volg alle veiligheidsvoorschriften en gebruiksaanwijzingen.

Bron: Flexi.de

© 2012 - 2024 Groene Wolf | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel