Goede voeding

VOEDING ZOALS DE NATUUR HET BEDOELD HEEFT

Onze missie staat voorop in alles wat we doen: de allerbeste voeding voor jouw hond of kat zoals de natuur het bedoeld heeft. Wij geloven dat honden en katten dezelfde voedingsbehoefte hebben als hun voorouders. Rijk aan dierlijke, voedzame eiwitten. Dit kan alleen door de beste, natuurlijke ingrediënten te gebruiken, zonder allerlei toevoegingen. Dierenliefhebbers over de hele wereld vertrouwen op de bekroonde voeding en snacks van Orijen. Voor een blije, gezonde en sterke kat of hond. 

Terwijl mensen vaak menselijke eigenschappen toekennen aan hun honden en katten, is dit de verkeerde aanpak als het gaat om de voeding. Ondanks een moderne levensstijl, laten de anatomische kenmerken van honden en katten zien dat zij behoefte hebben aan een voeding uitsluitend op basis van vers vlees en verse vis. Daarom is Orijen Biologically AppropriateTM bereid met ingrediënten voor 80% afkomstig van vlees en vis, en 20% groenten, fruit en kruiden en 0% granen, aardappel, bietenpulp of andere onnodige balast stoffen.

Net als ORIJEN is ORIJEN WHOLE PREY volledig volgens de BIOLOGICALLY APPROPRIATETM filosofie bereid, deze filosofie is:

Honden en katten zijn geëvolueerd als jagers - de specifieke structuur van hun tanden, kaken en spijsvertering systeem classificeert ze wetenschappelijk als carnivoren, ontwikkeld om te leven bijna uitsluitend op een voeding op basis van vlees en vis.

DE BIOLOGICALLY APPROPRIATETM FILOSOFIE IS DUIDELIJK: BEREID EEN VOEDING RIJK EN GEVARIEERD AAN VLEES EN VIS, GELIJK AAN WAT EEN HOND OF KAT IN DE NATUUR ZOU ETEN EN WAARVOOR ZIJ ZIJN GEEVOLUEËRD.

Biologically AppropriateTM  voedsel wordt bereid met grote hoeveelheden en variaties van ingrediënten zoals moedernatuur het voor honden en katten bedoeld heeft, inclusief nutritioneel hoogwaardige lever, pens en kraakbeen, en zonder hoog glychemische granen en plantaardige eiwitten welke nauwelijks voorkomen in de natuurlijke voeding.

            

5 PRINCIPES WELKE ONZE BIOLOGICALLY APPROPRIATETM COMMITMENT LATEN ZIEN:

VOEDING BEREID VAN ONDERDELEN VAN HET TOTALE (PROOI) DIER

  1. RIJK EN GEVARIEERD MET ONDERDELEN VAN HET TOTALE (PROOI) DIER In de natuur leven honden en katten van een grote verscheidenheid aan prooien, daarom is ORIJEN WHOLE PREY bereid van spiervlees, orgaanvlees en kraakbeen van scharrel pluimvee, scharrel roodvlees en in het wild gevangen vis – alles dagelijks vers geleverd.

  2. VLEES EN EIWITRIJK Geëvolueerd als carnivoren gedijen honden en katten het beste op een maaltijd rijk aan dierlijke eiwitten, daarom wordt ORIJEN WHOLE PREY bereid met 75-80 % vlees en vis ingrediënten zoals moedernatuur het voor hen bedoeld heeft.
  3. LAAG GLYCHEMISCH EN BEPERKT KOOLHYDRATEN De natuurlijke voeding bevat beperkt of geen koolhydraten. Daarom gebruikt ORIJEN WHOLE PREY geen snelle koolhydraten (zoals granen, aardappelen, bietenpulp, rijst e.d.) maar laag glychemische groenten en fruit zoals linzen en kikkererwten.
  4. VERS FRUIT, GROENTEN EN BESSEN  In plaats van granen (tarwe, gert, mais, rijst e.d.) en/of aardappel welke een negatieve invloed hebben op de bloedsuikerspiegel wordt ORIJEN WHOLE PREY bereid met groenten, fruit en bessen welke zorgen voor vezels en anti-oxidanten in de meest natuurlijke vorm.
  5. BOTANISCHE TOEVOEGINGEN HELPEN HET LICHAAM EN GEEST TE VERSTERKEN  Om te voorzien in de natuurlijke behoefte van hond en kat aan botanische onderdelen ter ondersteuning van de stofwisseling, het versterken van de organen en als hulp het lichaam te reinigen van giftige stoffen.

Moedernatuur heeft gezorgd dat de juiste voedingsstoffen te vinden zijn in de  verschillende onderdelen van wild, vis en gevogelte welke volledig voldoen aan de voedingsbehoefte van hond en kat. Daarom gebruikt ORIJEN alle onderdelen van het hele (prooi)dier in verschillende hoeveelheden.

VLEES-VIS | 75-80%

Het hoge aandeel en variatie van vlees en vis zorgen voor een overvloedige natuurlijke bron van aminozuren, welke essentieel zijn voor honden en katten.

ORGAANVLEES | 10-15%

Verse lever en pens zijn een rijke en voedende bron van vitamine en mineralen, zoals ijzer, zink en vitamine A, D en B.

EETBAAR BOT | 5-10%   

Bot, beenmerg en kraakbeen zorgen voor calcium, fosfor, glucosamine en chondroitine afkomstig van perfecte en natuurlijke bron.

ALS WE ZEGGEN VERS DAN BEDOELEN WE OOK VERS!!!

Het woord VERS wordt vaak misbruikt in de petfood industrie, een ingrediënt is VERS als het nooit bevroren is, nooit is blootgesteld aan hitte en volledig vrij is van conserveringsmiddelen. In feite is koeling de enige manier van “conserveren” toegestaan om een ingrediënt de classificatie VERS te mogen geven. Daarom zijn onze keukens uitgerust met reusachtige koelingen en rijden onze koelwagens dagelijks op en neer tussen onze toeleveranciers en onze keukens.

BIOLOGICALLY APPROPRIATETM REGEL NO.1

EEN RIJKE VARIATIE VAN VERS VLEES EN VERSE VIS

AUTHENTIEK VERS GEVOGELTE, VIS EN VLEES ZIJN HET FUNDAMENT VAN ONZE BIOLOGICALLY APPROPRIATETM VOEDINGEN.

Ook van lokale boerderijen komen onze scharreleieren één van moeder natuur’s meest perfecte ingrediënten, geschikt voor menselijke consumptie en in zijn GEHEEL dagelijks VERS geleverd.

Ongeëvenaard door elke andere producent van honden en kattenvoer, evenaren onze eerlijke verse ingrediënten de natuurlijke voeding, en voorzien het lichaam van de essentiële voedingsstoffen in de meest natuurlijke en complete vorm.

SCHARREL PLUIMVEE EN SCHARRELEIEREN

Opgegroeid op locale boerderijen is ons Cobb kippenvlees en het Alberta kalkoenvlees geclassificeerd als geschikt voor menselijke consumptie en VERS geleverd, en daardoor rijk aan hoogwaardige eiwitten en vetten.

Dat is omdat vers vlees en verse vis zorgen voor een diversiteit aan rijk voedende eiwitten en vetten welke nodig zijn voor een top conditie en zorgen voor natuurlijke smaken waar honden en katten instinctief dol op zijn.

ROODVLEES VAN SCHARRELDIEREN

De schone lucht, de groene weiden en het sprankelende water van Alberta’s glooiende graslanden staan bekend om het produceren van rood vlees van wereld klasse.

Ons  Agnus rundvlees, bizon, lam, Heritage varken en wildzwijn worden allen gefokt met gebruik van de  natuurlijke voeding van wilde gewassen en grassen.

Het rood vlees, goedgekeurd voor menselijke consumptie, bereikt onze keukens VERS en is daardoor rijk aan voedingswaarde en smaak.

WILD GEVANGEN VIS

De koele Canadese Pacific Oceaan en de ongerepte Noordelijke meren produceren een overvloed aan vis.

Onze Zalm, Haring en Heilbot worden gevangen bij North Vancouver Island, en onze Northern Walleye, witvis en Northern Pike worden gevangen in de ijzige diepte van onze zoetwater meren.

Vervoerd naar onze keukens zo fris en koud als het water waaruit ze gevangen zijn, is deze vis rijk aan voedingswaarde en smaak.

GEGAARD IN HAAR NATUURLIJKE SAPPEN

Conventionele huisdierenvoeding gemaakt van gedroogde en meel ingrediënten, vereisen grote hoeveelheden water tijdens de productie – net zoals water wordt toegevoegd aan bloem om brood te kunnen bakken.

ORIJEN’S hoge percentage van vers vlees en verse vis, groeten en fruit maken het mogelijk onze voedingen te garen in het eigen hoogwaardige vocht wat reeds aanwezig is in de ingrediënten – daarom is water toevoegen niet nodig!

GEGAARD IN HAAR NATUURLIJKE SAPPEN

Conventionele huisdierenvoeding gemaakt van gedroogde en meel ingrediënten, vereisen grote hoeveelheden water tijdens de productie – net zoals water wordt toegevoegd aan bloem om brood te kunnen bakken.

ORIJEN’S hoge percentage van vers vlees en verse vis, groeten en fruit maken het mogelijk onze voedingen te garen in het eigen hoogwaardige vocht wat reeds aanwezig is in de ingrediënten – daarom is water toevoegen niet nodig!

BIOLOGICALLY APPROPRIATETM REGEL NO.2 RIJK AAN VLEES, VIS EN EIWITTEN

VOLGENS WETENSCHAPPELIJKE STANDAARDEN EN VOLGENS DE EVOLUTIONAIRE HISTORIE, IS ONZE GEZELSCHAPS HOND EEN GEDOMESTICEERDE WOLF

En dat is goed, omdat eiwitten zorgen voor een top conditie, en honden en katten GEEN natuurlijke behoefte aan koolhydraten hebben, koolhydraten worden gezien als een belangrijke bron van obesitas en diabetes bij onze geliefde huisdieren

Net als hun wilde neven en nichten, zijn gezelschapshonden en katten carnivoren – voorzien van scherpe tanden, een kort verteringskanaal en een lichaam gemaakt om eiwitten en vetten te metaboliseren.

Met 75-80% vlees en vis ingrediënten, bereikt ORIJEN de eiwit niveaus welke overeenkomen met de natuurlijke voeding, en zo onze honden en katten volledig voeden en verzorgen.

EEN OP EN NEER GAANDE RELATIE

De relatie tussen eiwitten en koolhydraten is eenvoudig: ALS DE ENE OMHOOG GAAT, GAAT DE ANDERE NAAR BENEDEN. Met andere woorden hoe meer eiwitten in de voeding, hoe minder ruimte er overblijft voor koolhydraten.

Van Chihuahua tot Deense dog, alle hondenrassen hebben hetzelfde DNA en delen één enkele evolutionaire oorsprong – de grijze wolf. Het is dus geen verrassing dat de moderne hondenrassen, niet alleen in staat zijn tot het eten van het voedsel van hun voorouders, maar dit eigenlijk nodig hebben voor top conditie en gezondheid.

BIOLOGICALLY APPROPRIATETM REGEL NO.3 LAAG-GLYCEMISCH, BEPERKTE KOOLHYDRATEN

HONDEN EN KATTEN ZIJN GEEVOLUEERD ALS CARNIVOREN, HUN NATUURLIJKE DIEET BEVAT BEPERKT OF GEEN KOOLHYDRATEN.

Het is dan ook geen verassing om vast te stellen dat honden en katten geen behoefte hebben aan koolhydraten welke hen nauwelijks een nutritioneel voordeel opleveren

Daarom bevat ORIJEN de helft van de koolhydraten als in conventionele merken, wat zorgt voor een laag glychemische respons en draagt bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel en helpt obesitas te voorkomen.

KOOLHYDRATEN ZIJN NIET HETZELFDE

De GLYCEMIC INDEX (GI) is een systeem waarin de koolhydraten worden gerankt van 0 tot 100 gebaseerd op het effect op de bloedsuikerspiegel.

HOOG GLYCHEMISCHE KOOLHYDRATEN zoals rijst, tarwe en maïs verteren snel, waardoor het bloedsuiker explosief stijgt en de vetopslag wordt verhoogd.

LAAG GLYCHEMISCHE KOOLHYDRATEN zoals linzen en kikkererwten komen langzaam in de bloedstroom, en zorgen voor rustige bloedsuikerwaarde en reduceren de vetopslag.

Daarom gebruikt ORIJEN linzen en kikkererwten als Biologically AppropriateTM bron van koolhydraten, met GI waarde van respectievelijk 21 en 32. Vergeleken met rijst GI 70 of met maïs GI 65.

DE GLYCEMISCHE INDEX

De Glycemische index (GI) is een manier om te zien hoe koolhydraten de bloedsuikerspiegel beïnvloeden.

HOOG GI (MEER DAN 70)

RIJST, MAÏSMEEL, GEDROOGDE AARDAPPEL

LAAG GI (MINDER DAN 55)

LINZEN, KIKKER ERWTEN, YAMS, SPINAZIE, APPELS EN PEREN

MIDDEL GI (TUSSEN 55-69)

POMPOEN, WORTELEN, ZOETE AARDAPPEL

BIOLOGICALLY APPROPRIATETM REGEL NO.4

FRUIT, GROENTEN EN BESSEN VERS UIT ONZE EIGEN REGIO

IN PLAATS VAN GRANEN, GEBRUIKT ORIJEN LAAG GLYCHEMISCH FRUIT, GROENTEN EN BESSEN – IN ZIJN GEHEEL VERS GELEVERD VANAF DE WESTELIJKE VRUCHTBARE PRAIRIES EN BOOMGAARDEN.

Terwijl conventionele voedingen gebruik blijven maken van grote hoeveelheden graan en beperkte hoeveelheden groenten en fruit (meestal in poeder vorm van onbekende bron), heeft ORIJEN de ongewenste granen vervangen voor groenten en fruit welke vers worden geleverd vanuit onze eigen regio.

RODE DELICIOUS APPELEN EN BARTLETT PEREN worden geleverd vanuit British Columbia’s boomgaarden en zorgen voor een rijke bron van fytonutriënten en vezels.

RODE DELICIOUS APPELEN AND BARTLETT PEREN

SPINAZIE is een nutritioneel “powerhouse” – vers geleverd en daarom rijk aan foliumzuur, vitamine K, ijzer, luteine en bioflavinoids

BUTTERNUT SQUASH is een lokaal vers ingrediënt wat rijk is aan gezonde vezels en is een natuurlijke bron van vitamine, inclusief vitamine B6 om het immuunsysteem te helpen ondersteunen.

IMPERATOR WORTELEN worden geoogst uit onze donkere prairie grond en vers bij onze keukens geleverd, en daarom rijk aan kalium en vitamine B welke helpen beschermen tegen vrije radicalen.

CRANBERRIES EN BLUEBERRIES inheemse bessen uit the Fraser Valley en gewaardeerd vanwege hun antioxidanten welke bijdragen aan een gezond immuun en urine systeem.

BIOLOGICALLY APPROPRIATETM REGEL NO.5 BOTANISCHE TOEVOEGINGEN VERSTERKEN LICHAAM EN GEEST

HONDEN EN KATTEN ZULLEN INSTINCTIEF ALTIJD OP ZOEK GAAN NAAR ONKRUID EN PLANTEN WELKE HUN LEVENSKRACHT VERSTERKEN.

Botanische toevoegingen complementeren de natuurlijke voeding,en helpen als tonics en “bouwers” van organen, en kunnen helpen de spijsvertering te versterken en toxines te elimineren door het stimuleren van fysiologische processen, zoals de reiniging van de lever.

CICHOREI EN ZOETHOUT zorgen voor oplosbare vezels die het spijsverteringskanaal kalmeren en voeden, de dikke darm reinigen, en de insuline niveaus verlagen.

ENGELWORTEL EN FENEGRIEK ondersteunen de spijsvertering en zorgen voor beschermende antioxidanten ter bescherming en chronische schade van de nieren.

PAARDEBLOEM WORTEL EN KAMILLE-BLOEMEN kunnen helpen bij het kalmeren en regulieren van het spijsverteringskanaal en voorzien in essentiële oliën met waardevolle eigenschappen voor het onderhoud van de huid.

PEPERMUNT EN VENKEL kunnen helpen bij het kalmeren van de maag en het verbeteren van de doorstroming van gal en maagsappen, en vergemakkelijken de spijsvertering en opname van voedingsstoffen.

GOUDSBLOEM EN ROZEMARIJN zijn rijk aan antioxidanten die het lichaam helpen te beschermen, en helpen het hypo-glychemisch effect te  bevorderen, waardoor grote bloedsuikerspiegel schommelingen worden voorkomen.

BRUINE KELP bevat 60 natuurlijke gechelateerde mineralen en essentiële elementen, alle afkomstig uit Canada’s heldere Atlantische wateren.

Bron: www.orijen.nl en www.orijen.ca

 

© 2012 - 2024 Groene Wolf | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel