Leren spelen met speeltjes

Sommige honden spelen uit zichzelf heel leuk met speeltjes. Andere gaan het slopen en weer andere vinden een speeltje niet interessant. Vaak moet je dus je hond leren spelen met speeltjes. Neem de tijd om je hond te leren spelen met het nieuwe speeltje.

Botten zijn om op te kauwen, speeltjes om mee te spelen

Als je hond een speeltje wil slopen, leidt je hond dan in eerste instantie af en speel met het speeltje. Laat je hond zeker niet alleen met speeltjes als hij sloopt want alles kan kapot. Zorg ervoor dat je speeltjes hebt die tegen een stootje kunnen maar ook dan; laat je hond er niet mee alleen. Heeft je hond geen interesse meer in spelen maar wil deze kauwen geef ‘m dan een bot of kauwspeeltje.

Niet spelende honden aan het spelen krijgen

Verliest je hond de interesse; dwing ‘m dan niet want dan maak je het alleen maar nog oninteressanter dan je hond het al vindt en dat is geen goede zet om het spelen leuk te maken. Stop met spelen en ga op een later moment weer proberen de interesse te krijgen voor dat speeltje. Soms gaan er jaren overheen om een niet spelende hond aan het spelen te krijgen dus houdt vol, langzaam aan wordt het beter!

Koop dus verschillende speeltjes en botten voor verschillende doeleinden!

Goed formaat

Een goed speeltje is aangepast aan het formaat van je hond en dus aan de omvang van de kaken van je hond. Een te groot speeltje kunnen ze niet vastpakken. Een te klein speeltje kan gevaarlijk zijn, omdat dan het gevaar bestaat dat het speeltje door kan schieten naar de keelholte en daar vast kan blijven zitten waardoor je hond kan stikken. Als je twijfelt aan de maat, neem dan bij voorkeur één maat groter in plaats van kleiner. Als je hond nog een puppy is dan is het dus belangrijk om bepaalde speeltjes weg te halen als je hond groter wordt.

Harde of zachte beet

Sommige honden hebben een hekel aan harde speeltjes; dat zijn honden met een “zachte beet”. Deze honden hebben dus graag zachte speeltjes in hun bek. Zo kan een hond ook een hekel hebben aan bepaalde materialen zoals rubber of latex. Je hond observeren en dit uitproberen is de enige mogelijkheid. Je kunt dat wellicht doen met speeltjes van een andere hond, voordat je ze zelf aanschaft, maar sommige honden nemen überhaupt niet graag speeltjes van een andere hond in hun bek.

Sommige honden gebruiken direct de kracht van hun kaken als ze een speeltje vastpakken; dat zijn dan honden met een “harde beet”. Deze honden hebben dus sterke speeltjes nodig. De kracht van hun kaken is een natuurlijk gegeven en dus iets om rekening mee te houden omdat anders speeltjes sneller slijten dan nodig is.  

Kijk voor de geschikte speeltjes voor verschillende honden en situaties bij de omschrijving van de hondenartikelen!

© 2012 - 2024 Groene Wolf | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel