Goede hondentuigjes

Misschien heb je nog nooit gedacht een het gebruik van een tuigje. Lees dan verder want soms is het zelfs wettelijk verplicht. Er zijn vele tuigjes te koop; soms heel mooi maar heel onhandig of onveilig.

Autotuigjes

Vele landen (zoals Duitsland) eisen wettelijk dat je hond vast zit met een goedgekeurd autotuigje. Niet alléén als je hond op de achterbank zit maar ook als je hond in de achterbak zit. De autotuigjes van Karlie zijn in Duitsland als best geteste uit de bus gekomen. Informeer op tijd naar de eisen voor honden in het vakantieland waar je naar toe gaat. Een hond vastzetten in de auto is in Nederland niet verplicht maar doe het toch; zorg voor de veiligheid van jou en je hond!

Wandeltuigjes

Als je hond nog veel trekt is een tuigje belangrijk; je hond kan z’n strottenhoofd beschadigen door het trekken aan de riem door de druk op de keel. Als je hond rochelt of kucht bij het trekken dan is een tuigje naar mijn idee noodzakelijk.
* Vele honden trekken veel minder met een tuigje dan met een gewone halsband. Daarbij kun jij je hond goed vasthouden aan het handvat. Je kunt tijdens de training een tuigje “proberen” om te kijken of dat iets is voor jou en je hond.
* Sommige honden trekken hun kop uit de halsband; dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Een hond kan zich niet lostrekken uit dit tuigje!
* Dit tuigje is speciaal voor jullie geselecteerd! Sommige tuigjes schieten gemakkelijk los en als je hond daardoor weg kan rennen, kan gevaarlijke situaties opleveren, dus let daarvoor op! Het tuigje wat ik verkoop is heel gemakkelijk op en af te doen, is reflecterend in het donker en zit heel comfortabel voor je hond.

Vraag Groene Wolf om advies; we hebben diverse soorten en maten op voorraad.

© 2012 - 2024 Groene Wolf | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel