Logo
Webshop:  HondenGoed
Cursisten:  Inloggen |  Afmelden

 Home | Voorstellen | Methode | Trainingen | DigiTraining | Agenda | Aanmelden | Locatie | Links | Vragen | Referenties | Contact

Trainingen

Groepstraining wekelijks

Aanbod

OnderwerpWekelijkse groepstraining in Natuurlijk Leiderschap
LocatieSchoonloo
WeekdagDinsdagavond, woensdagmiddag of -avond en zaterdag
TijdDiverse tijden, zie agenda
Tijdsduur1,5 uur per week
Indeling1x per maand theorie/videoanalyse en rest praktijktraining
VoorkennisIntroductietraining
TrainsterMarike Grimberg
Met of zonder hondMet hond
GroepsgrootteMaximaal 7 honden per groep
StudiemateriaalVele trainingsdocumenten van Groene Wolf en 3 boeken van Jan Fennell (te leen)
Extra'sPersoonlijke begeleiding buiten de trainingsuren en eens per 2 maanden: videoanalyse!
InclusiefKoffie en thee
Prijs 360 voor 24 weken ( 15 per week)
Voor wie?

- Puppy's
- Jonge honden zonder speciale aandachtspunten *)
- Oudere honden zonder speciale aandachtspunten *)
*) Heeft je hond speciale aandachtspunten overweeg dan privétraining

Langdurige begeleiding

Dit is geen kortstondige cursus maar een begeleiding voor een langere periode met al je hondenvragen. Als je na het doorlopen van de aanmeldstappen start met de wekelijkse groepstraining, krijg je 24 weken lang begeleiding. Dit is het equivalent van de 'gebruikelijke' hondentraining, alleen bij groene Wolf zijn het niet de honden die moeten leren, maar de mensen. Daarom begin je in een startersgroep; ongeacht de leeftijd van je hond. Groene Wolf leert mensen zich te ontwikkelen tot een natuurlijk leider.

Aandacht voor theorie

Als je voor deze training kiest dan krijg je niet alleen praktijktraining maar in de eerste week van de maand is de training een theorietraining . Geen saaie theorietraining maar een interactieve bijeenkomst waarin je veel over honden en Natuurlijk leiderschap leert en vragen van cursisten worden besproken. Deze theorie is een onmisbare aanvulling in je begeleiding van je hond.

Natuurlijk leiderschap in de praktijk

Alle overige weken leer je op het trainingsveld de praktische kanten van je Natuurlijk leiderschap. Een groepstraining duurt totaal 1,5 uur waarbij je deels groepsuitleg krijgt en deels zelfstandig traint, zodat je niet op elkaars beurt hoeft te wachten. Je leert alle basisvaardigheden zoals zit, lig, volg en los laten via natuurlijke training. Elke leeftijdsfase van je hond, puppy, jonge hond en volwassen hond, heeft specifieke aandachtspunten voor deze vaardigheden. Daarnaast leer je een aantal behendigheids-oefeningen (dit is geen agilitytraining) die de training voor jou en je hond afwisselend maken. Tijdens de training wordt rekening gehouden met de lichamelijke belasting die jouw pup of jonge hond aan kan.

EXTRA Videoanalyse

Een extra aanvulling op dit alles is de Videoanalyse. Eens in de twee maanden maken we video-opnamen tijdens de praktijktraining. We maken opnames van het spel van honden onderling en we filmen oefeningen. Bij de eerstvolgende theorietraining bekijken en bespreken we deze beelden. Deze persoonlijke aanpak is zeer leuk en leerzaam!

Interactie tussen honden

In elke groepstraining is er 2x een speelkwartier: aan het begin en aan het eind van de praktijktraining. In dit onderlinge hondencontact leer je veel over interactie tussen honden. Je zal merken dat je hond het leuk vindt om naar de training gaan. Dus de groepstraining is leuk voor de hond omdat er spel is en leuk voor de baas omdat deze hondentaal leert begrijpen.

Unieke mogelijkheid voor maandelijkse training

Groene Wolf biedt je ook de mogelijkheid om 1x per maand te trainen. Dus in plaats van de wekelijkse training volg je 1x per maand een hele dag training. Deze training is elke 1e of 3e zondag van de maand van 10:00-17:00 uur in Schoonloo. We behandelen dezelfde stof als in de wekelijkse training. Informatie over maandelijkse training vind je op deze pagina.

Persoonlijke begeleiding

Je krijgt antwoord op al je vragen over je hond, de interactie met je partner en/of kinderen en alle andere mogelijke vragen die je hebt. Voor en na de praktijktraining is er volop gelegenheid om je vragen te stellen. Maar als cursist krijg je ook begeleiding buiten de trainingsuren; je kunt bellen (tijdens kantoortijden) of mailen met vragen.

Programma wekelijkse training

15 minuten Sociaal speelkwartier voor de honden
60 minuten Praktijktraining met je hond
15 minuten Sociaal speelkwartier voor de honden

Afmelden bij afwezigheid en inhalen trainingen

Indien je verhinderd bent, verzoeken we je tijdig af te melden, bij voorkeur via de link Afmelden. De training die je mist, kun je in overleg inhalen op een andere dag. Als dat niet mogelijk is, heb je aan het einde van de periode nog een aantal extra weken waarin je de gemiste trainingen kunt inhalen. Deze uitloop is exclusief de zomer- en winterstop. De regels ten aanzien van het inhalen kun je lezen in de Huisregels.


Prijzen

START * VERLENGEN ** HERSTART ***
 360 voor 24 trainingen
( 15/wk)
 312 voor 24 trainingen -> korting  48
( 13/wk)
 360 voor 24 trainingen
( 15/wk)
 168 voor 12 trainingen -> korting  12
( 14/wk)
 180 voor 12 trainingen
( 15/wk)
* eerste periode ** aaneengesloten periode *** na onderbreking

Periode en uitloop

START * VERLENGEN ** HERSTART ***
28 weken voor 24 trainingen
= uitloop 4 weken
28 weken voor 24 trainingen
= uitloop 4 weken
28 weken voor 24 trainingen
= uitloop 4 weken
14 weken voor 12 trainingen
= uitloop 2 weken
14 weken voor 12 trainingen
= uitloop 2 weken
* eerste periode ** aaneengesloten periode *** na onderbreking

De weken die Groene Wolf telt zijn trainingsweken. Dus wanneer Groene Wolf geen training geeft dan tellen die weken niet mee voor de uitloop. Als er een zomer- of winterstop in de periode valt (of een annulering van de zijde van Groene Wolf) dan schuiven alle weken op.


Zomer- en winterstop

Er zijn veel hondenscholen die alle schoolvakanties en slecht weer gesloten zijn. Groene Wolf traint ook met regen en sneeuw en is slechts een klein aantal weken dicht. Twee keer per jaar zijn we twee weken gesloten. In 2018 is onze zomerstop van maandag 23 juli tot en met zaterdag 4 augustus. De winterstop is dit jaar van maandag 24 december tot en met zaterdag 5 januari 2019.

Als je wilt weten in welke perioden we geen trainingen geven, dan kun je dat vinden in de Agenda.


Lees voor het aanmelden ook de andere pagina's even door, zodat je de Groene Wolf methode goed begrijpt. Als je dan bij Groene Wolf wilt trainen, dan kun je jezelf en je hond aanmelden via de pagina Aanmelden!

   Aanmelden voor wekelijkse groepstraining

   Kijk in de agenda voor geplande data en tijden

   Terug naar trainingen


  © Groene Wolf Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright -  Privacy policy -  Algemene voorwaarden -  Huisregels