Logo
Webshop:  HondenGoed
Cursisten:  Inloggen |  Afmelden

 Home | Voorstellen | Methode | Trainingen | DigiTraining | Agenda | Aanmelden | Locatie | Links | Vragen | Referenties | Contact

Trainingen

Groepstraining wekelijks

Aanbod

OnderwerpWekelijkse groepstraining in Natuurlijk Leiderschap
LocatieSchoonloo
WeekdagWoensdag, donderdag of zaterdag
TijdDiverse tijden, zie agenda
Tijdsduur1 uur 15 min per week
Indeling1x per maand theorie/videoanalyse en rest praktijktraining
VoorkennisIntroductietraining
TrainsterMarike Grimberg
Met of zonder hondMet hond
GroepsgrootteMaximaal 7 honden per groep
StudiemateriaalVele trainingsdocumenten van Groene Wolf via DigiTraining
Extra'sEens per 2 maanden videoanalyse!
InclusiefKoffie en thee
Prijs 396 voor 22 weken ( 18 per week)
Voor wie?

- Puppy's
- Jonge honden zonder speciale aandachtspunten *)
- Oudere honden zonder speciale aandachtspunten *)
*) Heeft je hond speciale aandachtspunten overweeg dan privétraining

Langdurige begeleiding

Dit is geen kortstondige cursus maar een begeleiding voor een langere periode met al je hondenvragen. Als je na het doorlopen van de aanmeldstappen start met de wekelijkse groepstraining, krijg je 22 weken lang begeleiding. Dit is het equivalent van de 'gebruikelijke' hondentraining, alleen bij groene Wolf zijn het niet de honden die moeten leren, maar de mensen. Daarom begin je in een startersgroep; ongeacht de leeftijd van je hond. Groene Wolf leert mensen zich te ontwikkelen tot een natuurlijk leider.

Aandacht voor theorie

Als je voor deze training kiest dan krijg je niet alleen praktijktraining maar in de eerste week van de maand is de training een theorietraining . Geen saaie theorietraining maar een interactieve bijeenkomst waarin je veel over honden en Natuurlijk leiderschap leert en vragen van cursisten worden besproken. Deze theorie is een onmisbare aanvulling in je begeleiding van je hond.

Natuurlijk leiderschap in de praktijk

Alle overige weken leer je op het trainingsveld de praktische kanten van je Natuurlijk leiderschap. Tijdens de groepstraining krijg je je deels groepsuitleg en deels train je zelfstandig, zodat je niet op elkaars beurt hoeft te wachten. Je leert alle basisvaardigheden zoals zit, lig, volg en los laten via natuurlijke training. Elke leeftijdsfase van je hond, puppy, jonge hond en volwassen hond, heeft specifieke aandachtspunten voor deze vaardigheden. Daarnaast leer je een aantal behendigheids-oefeningen (dit is geen agilitytraining) die de training voor jou en je hond afwisselend maken. Tijdens de training wordt rekening gehouden met de lichamelijke belasting die jouw pup of jonge hond aan kan.

EXTRA Videoanalyse

Een extra aanvulling op dit alles is de Videoanalyse. Eens in de twee maanden maken we video-opnamen tijdens de praktijktraining. We maken opnames van het spel van honden onderling en we filmen oefeningen. Bij de eerstvolgende theorietraining bekijken en bespreken we deze beelden. Deze persoonlijke aanpak is zeer leuk en leerzaam!

Interactie tussen honden

Elke wekelijkse groepstraining start met een speelkwartier - tot een half uur - aan het begin van de praktijktraining. In dit onderlinge hondencontact leer je veel over interactie tussen honden. Je zal merken dat je hond het leuk vindt om naar de training gaan. Dus de groepstraining is leuk voor de hond omdat er spel is en leuk voor de baas omdat deze hondentaal leert begrijpen. En samen spelen is samen trainen! Dit is het uitgangspunt waarop Marike beoordeelt of jouw hond mee kan doen met de groepstraining. Meer informatie vindt je bij vraag 26 deze pagina.

Unieke mogelijkheid voor maandelijkse training

Groene Wolf biedt je ook de mogelijkheid om 1x per maand te trainen. Dus in plaats van de wekelijkse training volg je 1x per maand een hele dag training. Deze training is elke 1e of 3e zondag van de maand van 10:00-17:00 uur in Schoonloo. We behandelen nog meer lesstof als in de wekelijkse training. Informatie over maandelijkse training vind je op deze pagina.

Persoonlijke begeleiding

Je krijgt antwoord op al je vragen over je hond, de interactie met je partner en/of kinderen en alle andere mogelijke vragen die je hebt. Voor en na de praktijktraining is er gelegenheid om je vragen te stellen. In groepstraining is er zeker ruimte voor persoonlijke vragen. Maar in een groep moet altijd aandacht gedeeld worden met medecursisten. Als je extra persoonlijke begeleiding wenst, dan kunnen we een privetraining afspreken.

Programma wekelijkse training 1-max 1:15 uur

15-30 minuten sociaal 'speelkwartier' voor de honden
45-60 minuten praktijktraining met je hond

Afmelden bij afwezigheid en uitloopmogelijkheid

Indien je verhinderd bent, verzoeken we je tijdig af te melden, bij voorkeur via de link Afmelden. Als je een training mist is er een uitloopperiode. Bij 22 lessen heb je een uitloop van 4 weken. Je hebt dus 26 weken om 22 lessen te volgen. Deze uitloop is exclusief onze seizoensstops zoals zomer- en winterstop. De regels ten aanzien van het inhalen kun je lezen in de Huisregels.

Verlengingen en prijzen

De kosten bij start staan hierboven. We vinden het heel leuk als je door gaat met de trainingen en dus wilt verlengen. We weten dan precies wat de aandachtpunten zijn van jouw hond en je leiderschap dus dat gaan we verder uitdiepen. Heel persoonlijk, want elke combinatie hond en baasje is uniek. Je krijgt als cursist een mail met de mogelijkheden om te verlengen aan het eind van je trainingsperiode. Onze prijzen worden jaarlijks op 1 januari verhoogt met de gemiddelde landelijke prijsindexatie, overige prijswijzigingen voorbehouden.

Seizoenstops: lente-, zomer, herfst- en winterstop

Er zijn veel hondenscholen die alle schoolvakanties en slecht weer gesloten zijn. Groene Wolf traint ook met regen en sneeuw en is slechts een aantal weken per jaar dicht. Deze seizoenstops laten we zoveel mogelijk met schoolvakanties samenvallen.

Als je wilt weten op welke data we geen trainingen geven, dan kun je dat ook altijd terugvinden in de Agenda.


Lees voor het aanmelden ook de andere pagina's even door, zodat je de Groene Wolf methode goed begrijpt. Als je dan bij Groene Wolf wilt trainen, dan kun je jezelf en je hond aanmelden via de pagina Aanmelden!

   Kijk in de agenda voor geplande data en tijden

   Terug naar trainingen


  © Groene Wolf Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright -  Privacy policy -  Algemene voorwaarden -  Huisregels