Logo
Webshop:  HondenGoed
Cursisten:  Inloggen |  Afmelden

 Home | Voorstellen | Methode | Trainingen | DigiTraining | Agenda | Aanmelden | Locatie | Links | Vragen | Referenties | Contact

Vragen

Voor je een email stuurt met een vraag, kijk eerst even of het antwoord op je vraag hier bij staat!

Vraag: 1. Ik wil zo snel mogelijk beginnen. Wanneer kan ik beginnen?

Antwoord: We trainen het hele jaar door en je kunt doorlopend instromen. Omdat je zoveel persoonlijke aandacht krijgt kan dit ook zonder problemen. Het doorlopen van alle aanmeldstappen neemt meestal twee weken in beslag. Maar in de aanmeldstappen zit ook de Introductietraining en in die training zal je ook al heel veel leren. Dus je kunt snel van start!

Vraag: 2. Wat kost het? Kan ik in termijnen betalen? Kan ik contant betalen?

Antwoord: De kosten zijn te vinden op de pagina Trainingen. Als je het cursusgeld van een wekelijkse of maandelijke training niet ineens kunt betalen, dan kun je het totaalbedrag in 2 gelijke termijnen in 2 opeenvolgende maanden betalen. Dus de 1e helft bij ontvangst van de factuur en de 2e helft een maand later. Groene Wolf accepteert geen contante betaling, alleen betalingen via de webshop (iDEAL) of via bankoverschrijving.

Vraag: 3. Ik vind de trainingsperiode erg lang, kan ik ook korter trainen?

Antwoord: Nee, Groene Wolf heeft bewust gekozen voor een langdurige begeleiding. Om een gedegen basis in Natuurlijk Leiderschap te krijgen, daar gaat tijd overheen. Daarnaast komt een hond in deze periode vaak in een andere levensfase: van pup naar jonge hond, van jonge hond naar jong volwassene. Dit brengt weer nieuwe vraagstukken met zich mee, waarmee wij je graag helpen. Maar je hoeft niet ineens te kiezen voor Groene Wolf, daar hebben we de aanmeldstappen voor. Stapsgewijs kun je kijken of onze aanpak bij jou en je hond aansluit. Lees meer over onze aanpak op deze pagina Methode en meer over de aanmeldstappen op de pagina Trainingen.

Vraag: 4. Wat zijn de kosten als je door wilt trainen?

Antwoord: De kosten bij start zijn te vinden op de pagina Trainingen. We vinden het heel leuk als je door gaat met de trainingen en dus wilt verlengen. We weten dan precies wat de aandachtpunten zijn van jouw hond en je leiderschap dus dat gaan we verder uitdiepen. Heel persoonlijk, want elke combinatie hond en baasje is uniek. Je krijgt als cursist een mail met de mogelijkheden om te verlengen aan het eind van je trainingsperiode. Onze prijzen worden jaarlijks op 1 januari verhoogt met de gemiddelde landelijke prijsindexatie, overige prijswijzigingen voorbehouden.

Vraag: 5. Hoe groot zijn de groepen?

Antwoord:  Bij Groene Wolf willen we ervoor waken dat de groepen te groot worden, we willen iedereen zoveel mogelijk persoonlijke aandacht geven en optimale interactie met andere honden. Daarom zijn onze groepen ook klein. Al moet je in groepstraining ook de aandacht verdelen onder curisten. Onze groepen bestaan uit 4-6 honden. Dus 6 honden is ons maximum per groep.

Vraag: 6. Kan ik ook met mijn partner of mijn kind samen trainen?

Antwoord: Ja, dat is mogelijk in overleg met de trainster. Je hond is een gezinshond en het gezin betrekken bij de training is juist heel belangrijk. Samen met je partner is mogelijk. Minderjarige kinderen mogen enkel onder directe begeleiding van een ouder trainen. In hoeverre oudere kinderen zelfstandig kunnen trainen bekijkt de trainster per situatie. En bedenk; de verantwoording van je hond ligt bij de volwassene(n) in het gezin en niet bij een kind. Geef wel door aan de trainster wanneer je een gezinslid mee wil nemen. Want onze groepen hebben maximaal 2 personen per hond.

Vraag: 7. Wanneer zijn de groepstrainingen en bij welke groep word ik ingedeeld?

Antwoord: Je kunt bij het aanmelden aangeven welke dag en tijd je voorkeur heeft. Bij Groene Wolf heb je de keuze om 1x per week of 1x per maand te trainen en we hebben meerdere groepen. Als je voorkeur niet mogelijk is, zullen we in overleg met elkaar kijken welke andere groep wel schikt, of je op een wachtlijst wilt staan of dat je kiest voor een andere vorm van begeleiding.

Vraag: 8. Trainen jullie ook met loopse teven?

Antwoord: Je kunt gewoon met haar trainen. We houden haar natuurlijk wel in de gaten met leuke (ongecastreerde) hondenmannen. Daarnaast is gewoon goed Natuurlijk leiderschap nodig om de teef aan te geven dat ze zich niet mag laten dekken en aan de reu dat hij er niet op mag… dat is namelijk aan de leiders en dus heel natuurlijk om daar sturing aan te geven. Doch laten we ze nooit om een hoekje spelen want dan nemen ze ook in de natuur hun kans.

Vraag: 9. Welke voordelen heeft de wekelijkse groepstraining voor mij?

Antwoord: 
• Je kunt kiezen wat jou het beste uitkomt; 1x per maand of 1x per week.
• Je vind het makkelijker wekelijks een paar uur vrij te maken dan om maandelijks een hele dag vrij te maken in je agenda.
• Wekelijks contact en training vind je prettiger in de begeleiding van je hond.
• Je vindt het prettiger een uur training te krijgen dan een hele dag je aandacht erbij te moeten houden.
• Je woont in de buurt dus afstand is geen issue.

Vraag: 10. Welke voordelen heeft de maandelijkse groepstraining voor mij?

Antwoord: 
• Je kunt kiezen wat jou het beste uitkomt; 1x per maand of 1x per week.
• Je vind het makkelijker om maandelijks een hele dag vrij te maken dan om wekelijks een paar uur vrij te maken in je agenda.
• Een vaste zondag in de maand (elke 1e of 3e zondag) tussen 10.00-17.00 uur in Schoonloo zou prima in je agenda passen.
• Wekelijks contact is voor jou niet noodzakelijk, je redt je prima zelf gedurende de maand als je weet dat je altijd tussendoor vragen kunt stellen via de mail.
• Direct de theorie diezelfde dag in praktijk kunnen brengen onder begeleiding, vind je een pluspunt.
• Elke maand - als EXTRA - videoanalyse van jou en je hond, wil je niet missen.
• Dit is natuurlijk ook zeer geschikt voor mensen die van ver komen.

Vraag: 11. Ik zou graag bij Groene Wolf trainen, maar het is voor mij erg weg. Geven jullie ook training elders in het land of weten jullie hondenscholen die training geven volgens jullie methode?

Antwoord: Groene Wolf geeft geen trainingen buiten Schoonloo en helaas kunnen we ook geen hondenscholen adviseren die op een soortgelijke manier trainingen verzorgen. We vinden het jammer dat er niet meer hondenscholen zijn die je echt op de natuurlijke manier met je hond om leren gaan. De Doglisteners van Jan Fennell geven enkel via privétraining ondersteuning, dat is dus geen groepstraining.
Juist om mensen van verder weg te kunnen helpen, geven we maandelijkse trainingen. Hier komen cursisten uit het hele land naartoe (b.v. Pijnacker, Voorschoten, Almere, Amstelveen en uit Duitsland) die zo een dag per maand een leuke en leerzame training volgen. Je vind meer informatie op de pagina Trainingen.

Vraag: 12. Ik krijg mijn hond binnenkort. Kan ik me vast aanmelden?

Antwoord: Ja, dat kan zeker als er ruimte is. Ook kan er al gestart worden met het volgen van theorietrainingen.

Vraag: 13. Hoe oud moet mijn hond zijn om te trainen?

Antwoord: Als je hond de tweede inenting heeft gehad dan mag je beginnen. Je kunt ook wachten tot je hond de derde inenting heeft gehad in verband met een mogelijke parvobesmetting buiten; dat is een persoonlijke keuze. En de oudste hond was 11 jaar toen hij voor het eerst naar de hondentraining ging, dus leeftijd speelt echt geen rol.

Vraag: 14. Kan ik een keer op het veld komen kijken?

Antwoord: Jazeker. Je bent van harte welkom om te komen kijken bij de Groepstraining. Maak wel even een afspraak, zodat we ook de tijd hebben om je te ontvangen.

Vraag: 15. Kan ik ook alléén de praktijktraining op het veld volgen?

Antwoord: Nee, theorie is heel belangrijk en ondersteunt de praktijk. Zeker omdat onze methode zo vernieuwend is, valt er nog heel wat te leren. En de aanbieding van onze trainingen is op de methode afgestemd. Dit maakt Groene Wolf zo uniek en geeft je de mogelijkheid om een natuurlijke leider over je hond te worden. Lees meer op de pagina Methode en op de pagina Trainingen.

Vraag: 16. Welke speciale aandacht is er voor de leeftijd van mijn hond; puppy, jonge hond of volwassen hond?

Antwoord: Natuurlijk krijgt iedere leeftijd z'n eigen aandachtspunten. Maar elke combinatie van hond en baas is uniek! Dus naast leeftijd houden wij juist rekening met jou èn je hond. Daarnaast start iedereen in een startersgroep; ongeacht de leeftijd van je hond want je start met het leren een goed Natuurlijk leider te worden; ongeacht de leeftijd van je hond.

Vraag: 17. Mijn hond heeft nog nooit training gevolgd. Kan ik trainen?

Antwoord: Jazeker. Elke hond krijgt persoonlijke aandacht. Of je nu een puppy of al een wat oudere hond hebt. En de oudste hond was 11 jaar toen hij voor het eerst naar de hondentraining ging, dus leeftijd speelt echt geen rol.

Vraag: 18. Mijn hond heeft al training gehad. Kan ik verder bij Groene Wolf?

Antwoord: Jazeker. Overtuig jezelf wel of onze methode en trainingen zijn wat je zoekt. Want onze aanpak zal waarschijnlijk anders zijn dan je gewend bent. Lees meer op de pagina Methode.

Vraag: 19. Is er training in de vakanties?

Antwoord: Er zijn veel hondenscholen die alle schoolvakanties en slecht weer gesloten zijn. Groene Wolf traint ook met regen en sneeuw en is slechts een aantal weken per jaar dicht. Deze seizoenstops laten we zoveel mogelijk met schoolvakanties samenvallen. Als je wilt weten op welke data we geen trainingen geven, dan kun je dat ook altijd terugvinden in de Agenda.

Vraag: 20. Ik ben verhinderd, kan ik een training op een andere dag inhalen?

Antwoord: Nee, je kunt de wekelijkse groepstraining jammer genoeg niet inhalen op andere trainingsdagen. Maar als je verhinderd bent, kun je een beperkt aantal gemiste trainingen inhalen na afloop van je trainingsperiode. De regels ten aanzien van deze uitloop kun je lezen in de Huisregels.

Vraag: 21. Gaat de training (vanavond) door?

Antwoord: Ja, zonder tegenbericht gaat de training door. Ook als het regent of als het sneeuwt. Bij heel slecht weer op het veld zal er theorietraining gegeven. Daarvoor zijn twee overdekte ruimtes beschikbaar. In het geval dat een training onverhoopt toch niet door kan gaan vanuit onze kant, zullen wij per email en/of SMS de deelnemers van die training bericht sturen en vragen om een bevestiging. Als dit gebeurt, wordt de periode automatisch verlengd.

Vraag: 22. Kan ik ringtraining, manwerk, IPO-training of G&G volgen?

Antwoord: Nee, dat is niet mogelijk. Het trainen van ringtraining voor hondenshows past niet in de trainingsmethode van Groene Wolf. Ook de andere trainingen zijn niet mogelijk omdat Groene Wolf niet aangesloten is bij een Kynologie of anders, gezien dit ook weer niet past bij onze methode.

Vraag: 23. Waar kan ik de huisregels en de voorwaarden van Groene Wolf nog eens doorlezen?

Antwoord: Voor je start teken je voor akkoord van de huisregels en de voorwaarden van Groene Wolf. Hier vind je de Huisregels en hier vind je de voorwaarden.

Vraag: 24. Ik krijg geen reactie op m'n ingestuurde email of aanmelding?

Antwoord: Groene Wolf kiest ervoor om het contact en het aanmelden zoveel mogelijk per email te laten lopen om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Uit de praktijk blijkt dat er soms problemen optreden bij het verzenden van email. Ook kan het zijn dat er in een bepaalde week veel aanmeldingen zijn en dat het iets langer duurt om te reageren. Ontvang je binnen 2 tot 3 dagen geen reactie op je email of aanmelding, voel je dan vrij om een extra email te sturen via de pagina contact.

Vraag: 25. Kan ik referenties nalezen van (oud)cursisten?

Antwoord: Ja, zeker. We hebben er een aantal verzameld op een aparte pagina: Klik hier.

Vraag: 26. Welke honden kunnen in een groep trainen bij Groene Wolf, en welke niet?

Antwoord: Deze vraag is niet in één zin te beantwoorden. Hiervoor is het belangrijk te weten hoe er wordt getraind bij Groene Wolf. Bij veel andere hondentraining blijven de honden de gehele tijd aan de lijn. Daardoor kunnen vrijwel alle honden worden toegelaten in een groep. Bij Groene Wolf wordt niet alleen training gegeven met de honden aan de lijn, het onderlinge spel van honden is een belangrijk onderdeel van de training.

Samen spelen = Samen trainen!
Dit is het uitgangspunt waarop de trainster beoordeelt of jouw hond mee kan doen met de groepstraining. Dit gebeurt tijdens de proeftraining. Het kan zijn dat je hond te gespannen is en bij teveel stress leert een hond (en mens) niets meer.

Bij het spelen zijn de honden vrij, dus niet aangelijnd, al is er natuurlijk wel altijd toezicht. Als er in een groep een hond bij zou zijn die zich niet sociaal gedraagt naar andere honden, zou er een gevecht kunnen ontstaan. Dat is niet goed voor de hond die het gevecht initieert, niet goed voor de hond die gebeten wordt en niet goed voor de honden die dit zien gebeuren. Daarom is het voor alle honden heel belangrijk dat alle honden sociaal (gewend) zijn aan andere honden. de trainster blijft het gedrag van je hond gaandeweg beoordelen en daarmee de veiligheid van andere mensen en andere honden. Er kan dus ook gaandeweg een reden ontstaan om de groepstrainingen te moeten stoppen.

In hoeverre moet de hond sociaal zijn om deel te kunnen nemen aan de groepstraining bij Groene Wolf?
• Als honden samen kunnen spelen, kunnen ze ook samen trainen!
• De honden moeten zich kunnen schikken in verschillende rollen. Soms is een hond de hoogste in rang in een groep, maar met de komst van een nieuwe hond kan die de hogere in rang zijn. Doordat de groepssamenstelling wisselt met de komst van nieuwe cursisten, kan dus ook de positie van je hond in een groep veranderen. Dit dient elke hond, zonder problemen, te accepteren. Het is onnatuurlijk, maar een vereiste in onze mensenwereld als honden, van verschillende roedels, elkaar loslopend treffen. Ik wil dit onderdeel graag meegeven in de training aan de honden van de cursisten.
• Nieuwe honden moeten zich schikken in een bestaande groep waar al een duidelijke hiërarchie is:
Op het terrein van Groene Wolf (een 2e thuis) is er meer hiërarchie dan buiten op neutraal wandelterrein. Elke training komen de honden hier terug en nemen ze, bij voorkeur, hun vaste plek in de groep weer in. Dit levert meer machtsstrijd op dan bijvoorbeeld in de bossen als je een andere hond tegenkomt. Een hond moet dus ontspannen genoeg blijven om hiermee ontspannen mee om te gaan en om dan geen ruzie te gaan maken.
• We trainen gewoon met loopse teven wat weer extra conflicten kan opleveren:
Conflicten tussen reuen onderling (ook al zijn ze gecastreerd) om in een goed daglicht te komen bij deze teef en om andere reuen afhouden. Of tussen teven omdat de rangorde verschuift als er een teef loops is. Ook dit moet een hond kunnen handelen zonder ruzie te gaan maken.
• Je hond moet dus met elke hond, van elke ras, elk geslacht van elke leeftijd los (onaangelijnd) goed kunnen omgaan!

De manier van trainen van Groene Wolf brengt dus met zich mee dat honden meer dan elders, sociaal (gewend) moeten zijn naar andere honden en dat ze rustig blijven onder moeilijke uitdagende situaties. Om je hond sociaal te maken naar andere honden, moet deze op jonge leeftijd met andere honden op een leuke manier leren omgaan. Daarom biedt Groene Wolf een wekelijks GRATIS Puppyspeeluur aan.

Geldt dit alles niet voor jouw hond? Dan heb je nog steeds een leuke hond maar is de groepstraining van Groene Wolf waarschijnlijk niet een geschikte training voor je hond. Natuurlijk is er dan nog veel te leren bij Groene Wolf en zal de trainster samen met jou kijken welke trainingen je verder kunnen helpen met je hond.

Of jouw hond sociaal genoeg is voor de groepstraining, wordt bepaald tijdens de intake en proeftraining. Heb je vooraf al vragen dan kun je die natuurlijk stellen per email, zie de pagina contact.


  © Groene Wolf Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright -  Privacy policy -  Algemene voorwaarden -  Huisregels