Logo
Webshop:  HondenGoed
Cursisten:  Inloggen |  Afmelden

 Home | Voorstellen | Methode | Trainingen | DigiTraining | Agenda | Aanmelden | Locatie | Links | Vragen | Referenties | Contact

Voorstellen

Graag stel ik me even voor: mijn naam is Marike Grimberg, oprichtster van Groene Wolf. Ik ben 53 jaar en een gepassioneerd hondenliefhebster. Inmiddels breng ik al meer dan 25 jaar mijn liefde en kennis van honden over op eigenaren van huishonden, in alle soorten en leeftijden. Honden hebben in mijn leven altijd een grote plaats ingenomen en ik ben blij dat ik via mijn werk zoveel hondenliefhebbers kan laten genieten van hun hond.

Ik heb in diverse provincies in Nederland gewoond en training gegeven. Naarmate ik čn mijn bedrijf zich meer en meer ontwikkelde onstond steeds meer het idee om een plek te zoeken waar wonen en werken nog beter kon worden gecombineerd. In 2010 heb ik in diverse provincies gezocht naar de ideale locatie en die vonden in het pittoreske Schoonloo. Marcel en ik leven midden in een fantastisch mooi bos en we genieten elke dag van de natuur. Daarnaast probeer ik ook zo 'groen' mogelijk te leven en te werken. En dat lukt prima met Groene Wolf op deze prachtige lokatie midden in het bos.

De geschiedenis

In de 90-er jaren heb ik in Brabant een aantal jaren training gegeven op een hondenschool die in die tijd al voorop liep in de hondentraining. Daar werd al gezien dat beloning meer oplevert dan bestraffing en werd heel consequent getraind; 1x een commando geven was daar al heel normaal. Zelf nu zie ik nog veel trainingen waar aan deze 2 punten te weinig aandacht wordt gegeven en dat is jammer. Door verhuizing moest ik daar stoppen.

In 2003 ben ik gestart met Hondentraining AXL in Almere. Ik heb zelf die hondenschool opgericht omdat ik op mijn manier vorm wilde geven aan hondentraining. Dit was het begin van een ontwikkeling in een bijzondere aanpak op een diervriendelijke en natuurlijke manier.

In 2009 is de naam veranderd in Groene Wolf; die naam past beter bij de filosofie van Natuurlijk leiderschap. In 2010 ben ik verhuisd naar Schoonloo in Drenthe. Hier vond ik de mogelijkheid om direct aan huis optimale trainingsfaciliteiten te ontwikkelen. Sinds de verhuizing hebben we al heel veel gerealiseerd, maar ik blijf bezig het trainingsterrein en de trainingen te ontwikkelen om zo nog meer te kunnen bieden aan mijn cursisten!

 


Marike met Robin (9 weken oud)


De ontwikkeling van Groene Wolf

In de afgelopen jaren is mijn kennis over honden gegroeid en is ook mijn manier van mijn kennis overbrengen veranderd in 4 stappen;

1. Belonen en bestraffen

In de jaren ‘80 trainde men de hond door een combinatie van belonen en bestraffen. Wij als mens moesten de hond laten weten dat wij de baas waren. Gelukkig trainde ik in die tijd al op een hondenvereniging met mijn eerste herder op een diervriendelijke manier. En leerde er toen al dat je meer bereikt met belonen van het goede gedrag (positieve associatie) in plaats van bestraffen van vervelend gedrag. Ik volgde intern training en ging zelf al snel puppytraining geven en later kreeg ik meerdere groepen om te begeleiden.

2. Positieve associatie

Daarna werd de clickertraining heel populair. Toen David Appleby naar Nederland kwam om die methode uit te leggen, zat ik als jong gedragstherapeutje tussen 'de gevestigde orde'. Martin Gaus ging met zijn hondenscholen over op deze methode. En ook ik verwerkte de goede dingen van deze methode in mijn hondentraining. In de manier van training geven richtte ik me er veel meer op dat onze hond zelf moet willen gehoorzamen. Dat gehoorzaamheid niet opgelegd moet worden. Daarmee gaf ik positieve associatie nog meer aandacht maar deze manier bood nog geen goede handvaten voor echt vervelend hondengedrag. Want met negeren van verkeerd gedrag en wachten op goed gedrag kan een kussen wel gesloopt worden in de tussentijd.

Het gevoel begon me te bekruipen dat ik zelf weer meer wilde leren over onze lieve viervoeters. Ik merkte dat ik steeds meer mensen had op de hondenclub waarbij het thuis niet zo ging als zij en ik hoopten. Deze mensen wilde ik meer en betere begeleiding geven. Ik miste nog steeds bepaalde kennis wat alle diverse trainingen op het gebied van hondengedrag, zelfs op internationaal niveau, me niet konden geven. Ik had het gevoel dat ik wel op de goede weg bezig was maar net de laatste stukjes van de puzzel miste...

3. Natuurlijke benadering

In het voorjaar van 2008 kwam Jan Fennell naar Nederland. Ik ben naar haar lezing gegaan, heb de Foundation Course gevolgd en heb de Advanced Course in Engeland gevolgd. De ontbrekende puzzelstukjes werden me aangereikt en vielen op hun plek.

Jan Fennell is de grondlegger van haar methode Amichien Bonding. Met deze methode leer je de taal van honden begrijpen om een respectvolle verstandhouding tussen jou en je hond tot stand te brengen zonder enige vorm van geweld of dwang. Dit houdt in dat je meer uitgaat van hoe honden onderling met elkaar omgaan en hun manier van communiceren. Kortom; we gaan meer uit van de natuur van een hond. Eigenlijk heel simpel!

Het leiderschap wordt getoond rond specifieke kerngebieden waarmee je heel simpel bevestigt dat jij de leider van jullie roedel bent en zo kun je alle probleempjes met je hond, groot of klein, benaderen en oplossen. Het vraagt wel een totaal andere levenshouding ten opzichte van je hond. Je geeft je hond respect en toont natuurlijk leiderschap en ontwikkelt daarmee een band met je hond die gericht is op samenwerking. De methode van Jan Fennell was dus de volgende stap van waaruit de manier waarop ik nu training geef voort is gekomen.

4. De methode Groene Wolf

In de methode van Groene Wolf komt alles samen wat ik tot nu toe geleerd heb. Beloning om het leerproces te versnellen. Een diervriendelijke manier van aanleren en afleren. Het zelflerend vermogen van een hond aanspreken. Čn een natuurlijke benadering van onze viervoeter. In de loop van de jaren is de methode ontstaan welke zich nog steeds verder door ontwikkelt omdat ik mij blijf ontwikkelen. Je raakt niet uitgeleerd over honden. Mijn kennis over honden groeit nog steeds; door zelf veel te lezen, trainingen te volgen en jarenlange praktijkervaringen. Deze kennis draag ik graag uit en hoop dat ik ook jou daarmee kan inspireren je relatie met je hond te verbeteren door zelf te leren je als een Natuurlijk leider te gedragen. Klik op deze link voor meer over de methode Groene Wolf.


Mijn honden

Mijn 1e eigen hond was een herplaatste Duitse Herder Axl. Van hem heb ik veel geleerd over hondengedrag en samen hebben we veel geleerd. Toen kwam mijn 1e pup, ook weer een Duitse Herder, Mila. Ik kon met haar lezen en schrijven. En toen ze 8 maanden was kwam daar een nieuwe pup bij, een Hollandse Herder, Kim. Mila en Kim hebben samen veel plezier gehad en ik van hen. Daarna kwam mijn Hollandse Herder Bras en helaas hebben we ook van haar alweer afscheid moeten nemen, maar ze heeft wel 5 jaar volop genoten van onze bosrijke omgeving!

Op dit moment heb ik een zeer uitdagende Duiste Herder Robin. Het is een echte werkhond; ze zet mij heel goed aan het werk om mijn Natuurlijk Leiderschap goed te tonen! Ze is ondernemend, zeer slim en een pittige hondendame. Het is duidelijk dat ze als pup al stond te trappelen om mee te doen met de training die achter het hek wordt gegeven! Ondertussen is ze zo veel mogelijk bij de trainingen aanwezig. En natuurlijk beleven we privé ook heel veel plezier aan elkaar.


Robin (11 weken oud) kijkend naar de training op 'haar' terrein


  © Groene Wolf Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright -  Privacy policy -  Algemene voorwaarden -  Huisregels