Logo
Webshop:  HondenGoed
Cursisten:  Inloggen |  Afmelden

 Home | Voorstellen | Methode | Trainingen | DigiTraining | Agenda | Aanmelden | Locatie | Links | Vragen | Referenties | Contact

Voorstellen

Graag stel ik me even voor: mijn naam is Marike Grimberg, oprichtster van Groene Wolf. Ik ben 49 jaar en een gepassioneerd hondenliefhebster. Inmiddels breng ik al meer dan 25 jaar mijn liefde en kennis van honden over op eigenaren van huishonden, in alle soorten en leeftijden. Honden hebben in mijn leven altijd een grote plaats ingenomen en ik ben blij dat ik via mijn werk zoveel hondenliefhebbers kan laten genieten van hun hond.

Ik heb in diverse provincies in Nederland gewoond en in Almere ontmoette ik mijn vriend Marcel. Samen ontstond het plan om ons ergens anders te gaan vestigen, op een plek waar wonen en werken nog beter kon worden gecombineerd. In 2010 hebben we in diverse provincies gezocht naar de ideale locatie en die vonden we in het pittoreske Schoonloo. We leven midden in een fantastisch mooi bos en we genieten elke dag van de natuur. Daarnaast proberen ook zo 'groen' mogelijk te leven en te werken.

De geschiedenis

In de 90-er jaren heb ik in Brabant een aantal jaren training gegeven op een hondenschool die in die tijd al voorop liep in de hondentraining. Daar werd erkend dat beloning meer oplevert dan bestraffing en werd heel strikt getraind; 1x een commando geven was daar al heel normaal. Zelf nu zie ik nog veel trainingen waar aan deze 2 punten te weinig aandacht wordt gegeven en dat is jammer. Door verhuizing moest ik daar stoppen.

In 2003 ben ik gestart met Hondentraining AXL in Almere. Ik heb zelf die hondenschool opgericht omdat ik op mijn manier vorm wilde geven aan hondentraining. Dit was het begin van een ontwikkeling in een bijzondere aanpak op een diervriendelijke en natuurlijke manier.

In 2009 is de naam veranderd in Groene Wolf; die naam past beter bij de filosofie van Natuurlijk leiderschap. In 2010 zijn we verhuisd naar Schoonloo in Drenthe. Hier vonden we de mogelijkheid om direct aan huis optimale trainingsfaciliteiten te ontwikkelen. Sinds onze verhuizing hebben we al heel veel gerealiseerd, maar ook dit jaar gaan we weer hard aan het werk om nog meer te kunnen bieden aan onze cursisten!

 


Marike met Robin (9 weken oud)


De ontwikkeling van Groene Wolf

In de afgelopen jaren is mijn kennis over honden gegroeid en is ook mijn manier van mijn kennis overbrengen veranderd in 4 stappen;

1. Belonen en bestraffen

In de jaren ‘80 trainde men de hond door een combinatie van belonen en bestraffen. Wij als mens moesten de hond laten weten dat wij de baas waren. Gelukkig had ik in die tijd op de hondenschool met mijn eerste herder ook al geleerd dat je meer bereikt met belonen van het goede gedrag (positieve associatie) in plaats van bestraffen.

2. Positieve associatie

Daarna werd de clickertraining heel populair. De goede dingen verwerkte ik in de hondentraining. In de manier van training geven richtte ik me er veel meer op dat onze hond zelf moet willen gehoorzamen. Dat gehoorzaamheid niet opgelegd moet worden. Daarmee gaf ik positieve associatie nog meer aandacht en er volgde alleen een lichte correctie als de hond echt over een grens ging.

Maar toch begon het gevoel me te bekruipen dat ik zelf weer meer wilde leren over onze lieve viervoeters. Ik merkte dat ik steeds meer mensen had op de hondenclub waarbij het thuis niet zo ging als zij en ik hoopten. Deze mensen wilde ik meer en betere begeleiding geven. Ik miste nog steeds bepaalde kennis wat alle diverse trainingen op het gebied van hondengedrag, zelfs op internationaal niveau, me niet konden geven. Ik had het gevoel dat ik wel op de goede weg bezig was maar net de laatste stukjes van de puzzel miste...

3. Natuurlijke benadering

In het voorjaar van 2008 kwam Jan Fennell naar Nederland. Ik ben naar haar lezing gegaan, heb de Foundation Course gevolgd en heb de Advanced Course in Engeland gevolgd. De ontbrekende puzzelstukjes werden me aangereikt en vielen op hun plek.

Jan Fennell is de grondlegger van haar methode Amichien Bonding. Met deze methode leer je de taal van honden begrijpen om een respectvolle verstandhouding tussen jou en je hond tot stand te brengen zonder enige vorm van geweld of dwang. Dit houdt in dat je meer uitgaat van hoe honden onderling met elkaar omgaan en hun manier van communiceren. Kortom; we gaan meer uit van de natuur van een hond. Eigenlijk heel simpel!

Het leiderschap wordt getoond rond specifieke kerngebieden waarmee je heel simpel bevestigt dat jij de leider van jullie roedel bent en zo kun je alle probleempjes met je hond, groot of klein, benaderen en oplossen. Het vraagt wel een totaal andere levenshouding ten opzichte van je hond. Je geeft je hond respect en toont natuurlijk leiderschap en ontwikkelt daarmee een band met je hond die gericht is op samenwerking. De methode van Jan Fennell was dus de volgende stap van waaruit de manier waarop we nu training geven voort is gekomen.

4. De methode Groene Wolf

In de methode van Groene Wolf komt alles samen wat ik tot nu toe geleerd heb. Beloning om het leerproces te versnellen. Een diervriendelijke manier van aanleren en afleren. Het zelflerend vermogen van een hond aanspreken. Čn een natuurlijke benadering van onze viervoeter. In de loop van de jaren is de methode ontstaan welke zich nog steeds verder ontwikkelt omdat wij ons blijven ontwikkelen. Je raakt niet uitgeleerd over honden. Mijn kennis over honden groeit nog steeds; door zelf veel te lezen, trainingen te volgen en jarenlange praktijkervaringen. Deze kennis draag ik graag uit en hoop dat ik ook jou daarmee kan inspireren je relatie met je hond te verbeteren door zelf te leren je als een Natuurlijk leider te gedragen. Klik op deze link voor meer over de methode Groene Wolf.


Onze honden

Nadat we in 2010 (een week voor onze verhuizing) afscheid moesten nemen van onze Duitse herder Mila moesten we in 2013 afscheid nemen van onze kruising herder Kim. Daarna kozen we voor een Hollandse Herder genaamd Bras (van 'wildebras'). Helaas hebben we ook van haar alweer afscheid moeten nemen, maar ze heeft wel 5 jaar volop genoten van onze bosrijke omgeving!

Op dit moment zijn we druk met het opvoeden van onze nieuwe pup Robin. Ze is een duitse herdershond en ze is zo nieuwsgierig en ondernemend als een pup maar kan zijn. Op onderstaande foto is ze 11 weken. Het is duidelijk dat ze al staat te trappelen om mee te doen met de training die achter het hek wordt gegeven!


Robin (11 weken oud) kijkend naar de training op 'haar' terrein


  © Groene Wolf Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright -  Privacy policy -  Algemene voorwaarden -  Huisregels