Logo
Webshop:  HondenGoed
Cursisten:  Inloggen |  Afmelden

 Home | Voorstellen | Methode | Trainingen | DigiTraining | Agenda | Aanmelden | Locatie | Links | Vragen | Referenties | Contact

Trainingen

Op deze pagina vind je meer informatie over trainen bij Groene Wolf. Je kunt kiezen uit meerdere trainingsvormen.


1. Puppyspeeluur

Heb jij een puppy en wil jij je hond goed socialiseren? Dat kan bij Groene Wolf. Elke pup van 9 weken tot 6 maanden, van elk ras, is van harte welkom op dit GRATIS puppyspeeluur. Kom jij op straat (te) weinig puppy's tegen waarmee je hond kan spelen? Kom dan met je puppy naar Schoonloo op zaterdagmiddag. Spelenderwijs leer jij je hond wennen aan andere honden van een ander ras of een ander formaat.

   Meer informatie over het GRATIS Puppyspeeluur


2. Wekelijkse groepstraining

Dit is geen kortstondige cursus maar een begeleiding voor een langere periode met al je hondenvragen. Als je na het doorlopen van de aanmeldstappen start met de wekelijkse groepstraining, krijg je 24 weken lang begeleiding. Dit is het equivalent van de 'gebruikelijke' hondentraining, alleen bij groene Wolf zijn het niet de honden die moeten leren, maar de mensen. Daarom begin je in een startersgroep; ongeacht de leeftijd van je hond. Groene Wolf leert mensen zich te ontwikkelen tot een natuurlijk leider.

   Meer informatie over wekelijkse groepstraining


3. Maandelijkse groepstraining

Groene Wolf biedt je de mogelijkheid om 1x per maand te trainen. Dit is zeer geschikt voor mensen die van ver komen of voor mensen die niet wekelijks tijd hebben, maar wel 1x in de maand een dag vrij kunnen maken. Er zijn twee groepen, de ene groep traint elke 1e zondag van de maand en de andere groep traint elke 3e zondag van de maand. Gedurende deze dag krijg je zowel theorie- als praktijktrainingen. Ook wordt videoanalyse gebruikt, zodat je zelf kunt zien wat je - vaak onbewust - doet of zegt. Zo kun je jezelf verbeteren en komen tot nog beter leiderschap!

   Meer informatie over maandelijkse groepstraining


4. Privétraining / Gedragstherapie

Heb je al van alles geprobeerd maar zijn er thuis nog steeds dingen die niet goed gaan waar je hulp bij kunt gebruiken? Pas jij of je hond niet zo goed in een groep of wil je gewoon meer persoonlijke begeleiding? Dat kan via privétraining. Je krijgt heldere uitleg die is toegespitst op jouw specifieke situatie en op een diervriendelijke manier leer je om dingen te veranderen. Ook als je meerdere honden hebt in één gezin en als je daar meer grip op wilt krijgen is dit de juiste begeleiding.

   Meer informatie over privetraining


5. Workshops en aanvullende trainingen

In Schoonloo, in het prachtige Drentse landschap, organiseert Groene Wolf ook avond-, dagtrainingen en workshops. Vele onderwerpen komen aan bod. Sommige met hond, sommige zonder hond, maar alle heel leerzaam en leuk. De trainingen met hond zijn een combinatie van theorie en praktijk.

Er zijn verschillende onderwerpen waaruit je kunt kiezen. Klik op een van de onderstaande links voor meer informatie.

   Introductietraining Natuurlijk leiderschap

   Workshop Hondentaal - 3 verschillende delen

   Workshop Puppytime - 3 verschillende delen

   Gezondheid en EHBO

   Angst bij honden / vuurwerk

   Angst voor honden

   Kind en hond


Kortingskaartje workshop voor je partner en je kind(eren)
Wil jij je partner en/of kinderen meenemen naar een workshop dan kan dat voor 'n gereduceerd tarief. Dit geldt enkel voor workshops met je hond. Je gewenste workshop kun je reserveren en afrekenen bij www.hondengoed.nl.


Videoanalyse

De meeste trainingen bij Groene Wolf zijn praktijktrainingen. Maar er zijn ook veel theorietrainingen, waarin je heel veel leert over hondentaal en leiderschap. Daarnaast slaan we ook een brug tussen theorie en praktijk, met behulp van videoanalyse. Periodiek worden tijdens praktijktrainingen videoopnames gemaakt, die dan in de theorietrainingen worden besproken. Dat blijkt elke keer weer heel leerzaam en heel leuk!


Bij de wekelijkse groepstrainingen doen we dit om de maand, dus 6x per jaar. De opnames doen we in de laatste week van januari, maart, mei, juli, september en november. De bespreking doen we in de eerste week van februari, april, juni, augustus, oktober en december. De theorietrainingen in de eerste week van januari, maart, mei, juli, september en november staan in het teken van specifieke onderwerpen, zoals in juli Zomerpret of in november Angst bij honden (vuurwerk). Voor elke theorieweek krijg je een email met uitleg en of het onderwerp van die maand.

Bij de maandelijkse groepstrainingen doen we dit elke maand, dus 12x per jaar. We maken dan in de ochtend de opnamen, doorgaans tussen 10:30 en 12:00 uur en dan worden die na de lunch met de groep bekeken. Net als bij de wekelijkse groepstraining filmen we zowel het spel als de oefenignen. Door het spel tussen de honden te bekijken, leren we veel over hondentaal. Door te kijken naar de oefeningen die de baasjes met de honden doen, leren we veel over het leiderschap van alle mensen in de groep.

Bij de privétrainingen geldt dat de inzet van video in overleg is, maar in een periode van 3 maanden doen we dat in de meeste gevallen eenmaal. Maar in overleg is het mogelijk dit vaker te doen. Voor afspraak die wordt gemaakt geldt dat wordt overlegd wat het beste past bij de problematiek van de hond en baas en welke datum schikt.


Zomer- en winterstop

Er zijn veel hondenscholen die alle schoolvakanties en slecht weer gesloten zijn. Groene Wolf traint ook met regen en sneeuw en is slechts een klein aantal weken dicht. Twee keer per jaar zijn we twee weken gesloten. In 2018 is onze zomerstop van maandag 23 juli tot en met zaterdag 4 augustus. De winterstop is dit jaar van maandag 24 december tot en met zaterdag 5 januari 2019.

Als je wilt weten in welke perioden we geen trainingen geven, dan kun je dat vinden in de Agenda.
  © Groene Wolf Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright -  Privacy policy -  Algemene voorwaarden -  Huisregels