Logo
Webshop:  HondenGoed
Cursisten:  Inloggen |  Afmelden

 Home | Voorstellen | Methode | Trainingen | DigiTraining | Agenda | Aanmelden | Locatie | Links | Vragen | Referenties | Contact

Methode

Overtuig jezelf of je via de methode van Groene Wolf met je hond bezig wilt zijn!

- Het is een diervriendelijke methode zonder geweld
- Het is heel doeltreffend
- Het is een hele natuurlijke benadering van je hond
- Het is een methode die een hele goede band met je hond creŽert

Natuurlijk leiderschap

Onze honden leven volgens de wetten van de natuur. Via sterke rituelen wordt de hiŽrarchie in de roedel, ons gezin, dagelijks bevestigd. Daarbij kunnen we bevestigen dat wij de leider zijn of, vaak per ongeluk, bevestigen dat de hond de leider is in ons gezin. Het is dus heel belangrijk dat wij onze hond ons Natuurlijk leiderschap tonen. Hoe word je een goede leider voor je hond?

Door persoonlijke begeleiding leer jij je hond begrijpen en leer jij een goed Natuurlijk leider te worden. Daarvoor moeten wij vooral leren wat ons aandeel is in het wel of niet luisteren van je hond. Want je hond luistert zo goed als je leiderschap is. Spelenderwijs leer je steeds meer, in je eigen unieke tempo!

Plezier tussen hond en baas! Is dat niet het belangrijkste? Samen plezier beleven: in huis, tijdens het wandelen of samen met je gezin. Het leuk vinden als je hond goed naar je luistert en het nog leuker vinden als je merkt dat je hond graag naar je luistert! Dat kan als jij een goed Natuurlijk leider bent.

Diervriendelijk

Het is een methode zonder enige vorm van geweld of opleggen van leiderschap. Je leert je hond op een vreedzame manier overstelpen met signalen dat jij de leider bent. Daardoor KIEST je hond jou als leider, vrijwillig, zonder dwang. Gewoon omdat jij de eigenschappen bezit van een goede leider.

Jij leert dat een vorm van lijfstraffen niet werkt omdat dit symptoombestrijding is. Elke vorm van dwang, schrik en pijn past niet bij Groene Wolf. De oorzaak van alle ongehoorzaamheid en probleempjes, groot of klein, komt vaak door gebrek aan leiderschap van de baas. Die oorzaak moeten we aanpakken, niet het symptoom van ongehoorzaamheid. En zeker niet met schreeuwen, rukken aan de riem of toevlucht nemen tot een andere dieronvriendelijke aanpak. Door goed leiderschap te tonen, verdien je de positie van leider en luistert je hond graag naar je.

Zowel theorie- als praktijktrainingen maken de mix. Zowel jij als je hond leren; jij zelfs meer dan je hond. Daardoor leer je goed en vriendelijk op je hond reageren. De theorie over hondengedrag en leiderschap komt via de maandelijkse theorietraining aan bod. Daarna kunnen we de theorie meteen in de praktijk brengen. Zowel thuis als op het trainingsveld.

Uniek voor baas en hond

Je krijgt advies op maat: afgestemd op jou en je hond. Heb je veel ervaring met honden of is dit je eerste hond? Heb je al eerder een training met je hond gedaan of is het nog een puppy? Je krijgt hulp tijdens de trainingen en advies op maat gemaakt want de combinatie baas en hond is altijd uniek!

Marike geeft met veel enthousiasme en veel geduld haar hondenkennis aan je door. In je eigen tempo. Je leert hierdoor niet klakkeloos een instructeur op te volgen maar je leert zelfstandig te oefenen met je hond. Je leert je hond begrijpen en met veel vertrouwen daarop te reageren. Dit kort je tijd en moeite en gaat dus in je eigen tempo. Maar eens geleerd vergeet je die kennis nooit meer!

Het begint thuis! Dat klinkt logisch maar het is wel heel belangrijk om dat te beseffen. Het heeft geen zin om een hondentraining te volgen waar niet stil wordt gestaan bij de thuissituatie. Bij Groene Wolf staat zowel bij theorietrainingen als praktijktrainingen de thuissituatie centraal. De praktijktrainingen op het veld zijn ter ondersteuning voor je resultaat thuis! En je moet dus zelf aan de salg met de kennis die je in theorie en in praktijk opdoet. Marike leert jou. Maar jij leert je hond!

Wat leer jij?

- Jij leert je leiderschap tonen op een natuurlijke manier
- Jij leert hoe jij je als leider moet gedragen; kalm en consequent
- Jij leert geduldig te zijn en vol te houden
- Je leert dat alle honden leven volgens dezelfde natuurregels; van groot tot klein, van jong tot oud
- Je leert dat alle honden via speelse regels en rituelen hun rangorde tonen en jou testen
- Jij leert positieve associatie toepassen om je hond iets te leren
- Jij leert je hond alle opdrachten en vaardigheden die jij belangrijk vindt in het leven van je hond en in je gezin
- Jij leert zelfstandig te trainen zodat je het geleerde ook thuis kunt toepassen
- Jij leert einddoelen stellen en daar naar toe te werken
- Jij leert dat je alles samen met je hond kunt oefenen en overal
- Jij leert hoe leuk het kan zijn om met je hond bezig te zijn
- Jij leert je hond begrijpen

Kies jij voor de Groene Wolf Methode?!

Kijk bij deze link wie de drijfveer achter Groene Wolf is en bij deze link wat de mogelijkheden en de kosten zijn.

Boeken en Dvd's

Er zijn nog geen boeken of Dvd's die de Groene Wolf methode tonen. De Groene Wolf methode wordt uitgelegd in trainingsdocumenten van de DigiTraining en in de praktijk gebracht in trainingen. Maar Groene Wolf nodigt je uit om een aantal boeken te lezen die je kunnen inspireren om de natuur te volgen. En om een goede indruk te krijgen hoe wij bij Groene Wolf trainen. Deze boeken zijn een belangrijke basis voor je training bij Groene Wolf.

 

Boek: De wijsheid van Wolven - Elli H. Radinger
ISBN: 9789400509696

Beschrijving: De gerenommeerde wolvenonderzoeker Elli Radinger gaat aan de hand van fascinerende verhalen in op de kenmerkende eigenschappen van wolven, zoals vertrouwen, geduld, familiebanden, leiderschap, omgaan met tegenslagen en de dood. Ze onthult verrassende en veelal onbekende inzichten in het leven van wolven en toont aan dat we heel wat van ze kunnen leren.

Wolven voeden hun kinderen liefdevol op, bekommeren zich om ouderen en zieken en zijn in staat om tijdens het spel alles te vergeten en zich volledig te focussen. Ze denken en dromen, maken plannen en communiceren effectief met elkaar Ė en lijken zo meer op ons dan we denken.

Wij adviseren je dit boek snel te lezen. Ja, natuurlijk kunnen wij mensen veel leren van wolven. En als je dit boek leest vanuit je eigen Natuurlijk leiderschap voor je hond, dan kun je daarmee veel kennis opdoen en gebruiken voor de begeleiding van je hond op een natuurlijke manier.

 

Boek: De vrouw die naar honden luistert - Jan Fennell
ISBN: 9789043903523

Beschrijving: In haar eerste boek, ondertussen vertaald in 14 talen, omschrijft Jan Fennell hoe ze haar methode Amichien Bonding heeft ontwikkeld en hoe het werkt. Dit is zondermeer het beste boek van Jan om een goede indruk te krijgen hoe wij bij Groene Wolf haar methode geintegreerd hebben in onze trainingen. Simpel, liefdevol en zonder enige vorm van dwang.

Wij adviseren je dit boek als eerste te lezen.

 

Boek: De 7 levens van mijn hond - Jan Fennell
ISBN: 9789052106847

Beschrijving: In dit boek leidt Jan Fennell ons door alle cruciale leeftijdsfasen van de hond. Als eerste weet zij zeven perioden duidelijk van elkaar te onderscheiden en te benoemen. Van elke fase beschrijft ze de specifieke problematiek en draagt ze vele praktische oplossingen aan. En maakt ze een mooie vergelijking met de natuurlijke wolf!

Wij adviseren je dit praktische boek te lezen en te gebruiken voor ondersteuning voor thuis, welke leeftijd je hond ook heeft.

 

Boek: Uw hond natuurlijk de baas - Jan Fennell
ISBN: 9789058777508

Beschrijving: Dit boek kan worden gezien als vervolg op het eerste boek. Je krijgt meer praktische tips voor de eerste 30 dagen dat je met Amichien Bonding bezig bent en vele voorbeelden waar je veel aan zult hebben. Dit boek is eerst uitgegeven onder de naam: De perfecte hond in 30 dagen. De vertaling van 'the practical dog' heeft volgens Jan deze verkeerde titel opgeleverd. Het is zeker niet de bedoeling om een perfecte hond te creŽren.

Wij adviseren je dit praktische boek te lezen als vervolg op het eerste boek.

Daarnaast heeft Jan Fennell nog andere leerzame boeken geschreven.


  © Groene Wolf Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright -  Privacy policy -  Algemene voorwaarden -  Huisregels