Logo
Webshop:  HondenGoed
Cursisten:  Inloggen |  Afmelden

 Home | Voorstellen | Methode | Trainingen | DigiTraining | Agenda | Aanmelden | Locatie | Links | Vragen | Referenties | Contact

Trainingen

Groepstraining maandelijks

Aanbod

OnderwerpMaandelijkse groepstraining in Natuurlijk Leiderschap
LocatieSchoonloo
Weekdag1e of 2e of 3e zondag van de maand
Tijd10:00-17:00 uur
IndelingAfwisselende dag met theorie en praktijktraining
VoorkennisIntroductietraining
TrainsterMarike Grimberg
Met of zonder hondMet hond
GroepsgrootteMaximaal 7 honden per groep
StudiemateriaalVele trainingsdocumenten van Groene Wolf en 3 boeken van Jan Fennell (te leen)
Extra'sPersoonlijke begeleiding buiten de trainingsuren en elke maand videoanalyse!
InclusiefKoffie en thee
Prijs 360 voor 6 maanden ( 60 per maand)
Kosten catering 7,50 per persoon voor lunch en overige
Voor wie?

- Puppy's
- Jonge honden zonder speciale aandachtspunten *)
- Oudere honden zonder speciale aandachtspunten *)
*) Heeft je hond speciale aandachtspunten overweeg dan privétraining

Unieke mogelijkheid voor maandelijkse training

Groene Wolf biedt je de mogelijkheid om 1x per maand te trainen. Dit is zeer geschikt voor mensen die van ver komen of voor mensen die niet wekelijks tijd hebben, maar wel 1x in de maand een dag vrij kunnen maken. Er zijn twee groepen, de ene groep traint elke 1e zondag van de maand en de andere groep traint elke 3e zondag van de maand. Gedurende deze dag krijg je zowel theorie- als praktijktrainingen. Ook wordt videoanalyse gebruikt, zodat je zelf kunt zien wat je - vaak onbewust - doet of zegt. Zo kun je jezelf verbeteren en komen tot nog beter leiderschap!

Langdurige begeleiding

Groepstraining bij Groene Wolf is geen kortstondige cursus maar een begeleiding voor een langere periode met al je hondenvragen.Als je na het doorlopen van de aanmeldstappen start met de maandelijkse groepstraining, krijg je 6 maanden lang begeleiding. Elke groep bevat puppy’s en oudere honden wat de mix heel natuurlijk maakt. Je leert veel over je eigen hond, maar ook over de honden van anderen. Samen leer je zich te ontwikkelen tot een natuurlijk leider.

Aandacht voor theorie

Als je voor deze training kiest dan krijg je niet alleen praktijktraining maar ook theorie. Geen saaie theorietraining maar een interactieve bijeenkomst waarin je veel over honden en Natuurlijk leiderschap leert en vragen van cursisten worden besproken. Deze theorie is een onmisbare aanvulling in je begeleiding van je hond.

Natuurlijk leiderschap in de praktijk

Op het trainingsveld leer je de praktische kanten van je Natuurlijk leiderschap. In het prakrijkgedeelte leer je zelfstandig trainen zodat je niet op elkaars beurt hoeft te wachten. Je leert alle basisvaardigheden zoals zit, lig, volg en los laten via natuurlijke training. Elke leeftijdsfase van je hond, puppy, jonge hond en volwassen hond, heeft specifieke aandachtspunten voor deze vaardigheden. Daarnaast leer je een aantal behendigheids-oefeningen (dit is geen agilitytraining) die de training voor jou en je hond afwisselend maken. Tijdens de training wordt rekening gehouden met de lichamelijke belasting die jouw pup of jonge hond aan kan.

EXTRA Videoanalyse

Een extra aanvulling op dit alles is de Videoanalyse. In het eerste praktijkdeel van de dag maken we video-opnamen. We maken opnames van het spel van honden onderling en we filmen oefeningen. In de middag bekijken en bespreken we deze beelden. Deze persoonlijke aanpak is zeer leuk en leerzaam!

Interactie tussen honden

In elke groepstraining is er 2x een speel(half)uur: aan het begin en aan het eind van de praktijktraining. In dit onderlinge hondencontact leer je veel over interactie tussen honden. Je zal merken dat je hond het leuk vindt om naar de training gaan. Dus de groepstraining is leuk voor de hond omdat er spel is en leuk voor de baas omdat deze hondentaal leert begrijpen.

Persoonlijke begeleiding

Je krijgt antwoord op al je vragen over je hond, de interactie met je partner en/of kinderen en alle andere mogelijke vragen die je hebt. Voor en na de praktijktraining is er volop gelegenheid om je vragen te stellen. Maar als cursist krijg je ook begeleiding buiten de trainingsuren; je kunt bellen (tijdens kantoortijden) of mailen met vragen.

Programma maandelijkse training

10:00-10:30 uur: Ontvangst en speeltijd honden
10:30-12:00 uur: Training praktijk + video opnamen
12:00-13:30 uur: Training theorie
13:30-15:00 uur: Lunchpauze en wandeling bossen Schoonloo
15:00-17:00 uur: Training theorie videoanalyse
17:00-17:30 uur: Drankje en speeltijd

Afmelden bij afwezigheid en inhalen trainingen

Indien je verhinderd bent, verzoeken we je tijdig af te melden, bij voorkeur via de link Afmelden. De training die je mist, kun je in overleg inhalen op een andere dag. Als dat niet mogelijk is, heb je aan het einde van de periode nog een of meer extra maanden waarin je de gemiste trainingen kunt inhalen. Deze uitloop is exclusief de zomer- en winterstop. De regels ten aanzien van het inhalen kun je lezen in de Huisregels.


Prijzen

START * VERLENGEN ** HERSTART ***
 360 voor 6 trainingen
( 60/mnd)
 312 voor 6 trainingen -> korting  48
( 52/mnd)
 360 voor 6 trainingen
( 60/mnd)
 168 voor 3 trainingen -> korting  12
( 56/mnd)
 180 voor 3 trainingen
( 60/mnd)
* eerste periode ** aaneengesloten periode *** na onderbreking

Periode en uitloop

START * VERLENGEN ** HERSTART ***
8 maanden voor 6 trainingen
= uitloop 2 maanden
8 maanden voor 6 trainingen
= uitloop 2 maanden
8 maanden voor 6 trainingen
= uitloop 2 maanden
4 maanden voor 3 trainingen
= uitloop 1 maand
4 maanden voor 3 trainingen
= uitloop 1 maand
* eerste periode ** aaneengesloten periode *** na onderbreking

Zondagen waarop Groene Wolf geen training geeft tellen niet mee voor de uitloop. Dus als een zondagtraining in een zomer- of winterstop valt (of Groene Wolf annuleert een training om een andere reden) dan schuift de periode op.


Zomer- en winterstop

Er zijn veel hondenscholen die alle schoolvakanties en slecht weer gesloten zijn. Groene Wolf traint ook met regen en sneeuw en is slechts een klein aantal weken dicht. Twee keer per jaar zijn we twee weken gesloten. In 2018 is onze zomerstop van maandag 23 juli tot en met zaterdag 4 augustus. De winterstop is dit jaar van maandag 24 december tot en met zaterdag 5 januari 2019.

Als je wilt weten in welke perioden we geen trainingen geven, dan kun je dat vinden in de Agenda.


Lees voor het aanmelden ook de andere pagina's even door, zodat je de Groene Wolf methode goed begrijpt. Als je dan bij Groene Wolf wilt trainen, dan kun je jezelf en je hond aanmelden via de pagina Aanmelden!

   Aanmelden voor maandelijkse groepstraining

   Kijk in de agenda voor geplande data en tijden

   Terug naar trainingen


  © Groene Wolf Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright -  Privacy policy -  Algemene voorwaarden -  Huisregels