Logo
Webshop:  HondenGoed
Cursisten:  Inloggen |  Afmelden

 Home | Voorstellen | Methode | Trainingen | DigiTraining | Agenda | Aanmelden | Locatie | Links | Vragen | Referenties | Contact

Trainingen

Groepstraining maandelijks

Aanbod

OnderwerpMaandelijkse groepstraining in Natuurlijk Leiderschap
LocatieSchoonloo
Weekdag1e of 3e zondag van de maand
Tijd10:00-17:00 uur
IndelingAfwisselende dag met theorie en praktijktraining
VoorkennisIntroductietraining
TrainsterMarike Grimberg
Met of zonder hondMet hond
GroepsgrootteMaximaal 6 honden per groep
StudiemateriaalVele trainingsdocumenten van Groene Wolf via DigiTraining
Extra'sElke maand videoanalyse!
InclusiefGeheel verzorgde dag met koffie en thee, alle catering en lunch (1p)
Prijs 285 voor 3 maanden ( 95 per maand)
Prijs cateringInbegrepen voor 1 persoon, extra roedelgenoot extra betalen
Voor wie?

- Puppy's
- Jonge honden zonder speciale aandachtspunten *)
- Oudere honden zonder speciale aandachtspunten *)
*) Heeft je hond speciale aandachtspunten overweeg dan privétraining

Unieke mogelijkheid voor maandelijkse training

Groene Wolf biedt je de mogelijkheid om 1x per maand te trainen. Groene Wolf biedt je de mogelijkheid om 1x per maand te trainen. Dit is zeer geschikt voor mensen die het fijner vinden om een hele dag in de maand te trainen in plaats van wekelijks. Maar zeker ook voor mensen die van ver komen. Er zijn verschillende groepen, de ene groep traint elke 1e zondag van de maand (gevorderden) of elke 3e zondag van de maand. Gedurende deze dag krijg je zowel theorie- als praktijktrainingen. Ook wordt videoanalyse gebruikt, zodat je zelf kunt zien wat je - vaak onbewust - doet of zegt. Zo kun je jezelf verbeteren en komen tot nog beter leiderschap!

Langdurige begeleiding mogelijk

Groepstraining bij Groene Wolf is geen kortstondige cursus maar een begeleiding voor een langere periode met al je hondenvragen. Als je na het doorlopen van de aanmeldstappen start met de maandelijkse groepstraining, krijg je 3 maanden lang begeleiding. En daarna kun je (steeds) verlengen. Elke groep bevat puppy’s en oudere honden wat de mix heel natuurlijk maakt. Je leert veel over je eigen hond, maar ook over de honden van anderen. Samen leer je zich te ontwikkelen tot een natuurlijk leider.

Aandacht voor theorie

Als je voor deze training kiest dan krijg je niet alleen praktijktraining maar ook theorie. Geen saaie theorietraining maar een interactieve bijeenkomst waarin je veel over honden en Natuurlijk leiderschap leert en vragen van cursisten worden besproken. Deze theorie is een onmisbare aanvulling in je begeleiding van je hond.

Natuurlijk leiderschap in de praktijk

Op het trainingsveld leer je de praktische kanten van je Natuurlijk leiderschap. In het prakrijkgedeelte leer je zelfstandig trainen zodat je niet op elkaars beurt hoeft te wachten. Je leert alle basisvaardigheden zoals zit, lig, volg en los laten via natuurlijke training. Elke leeftijdsfase van je hond, puppy, jonge hond en volwassen hond, heeft specifieke aandachtspunten voor deze vaardigheden. Daarnaast leer je een aantal behendigheids-oefeningen (dit is geen agilitytraining) die de training voor jou en je hond afwisselend maken. Tijdens de training wordt rekening gehouden met de lichamelijke belasting die jouw pup of jonge hond aan kan.

EXTRA Videoanalyse

Een extra aanvulling op dit alles is de Videoanalyse. Elke training maken we in het eerste praktijkdeel van de dag een video-opnamen. We maken opnames van het spel van honden onderling en we filmen oefeningen. In de middag bekijken en bespreken we deze beelden. Deze persoonlijke aanpak is zeer leuk en leerzaam!

Interactie tussen honden

Elke maandelijkse groepstraining start met een uitgebreid speel(half)uur. In dit onderlinge hondencontact leer je veel over interactie tussen honden. Je zal merken dat je hond het leuk vindt om naar de training gaan. Dus de groepstraining is leuk voor de hond omdat er spel is en leuk voor de baas omdat deze hondentaal leert begrijpen. En samen spelen is samen trainen! Dit is het uitgangspunt waarop Marike beoordeelt of jouw hond mee kan doen met de groepstraining. Meer informatie vindt je bij vraag 26 deze pagina.

Catering: geheel verzorgde dag

Bij binnenkomst word je ontvangen met koffie, thee en Drentse krentenwegge. Deze lunch (buiten terwijl de honden weer samen spelen) is een gezonde, lekkere en voor vegetariërs geschikte lunch. We serveren een uitgebreidde broodmaaltijd met vers afgebakken brood, zoveel mogelijk biologisch en vers bereidt. Als we na de lunchpauze terug komt van de wandeling staat er een vers kopje verse soep voor je klaar en in de zomermaanden een lekker koud (biologisch) ijsje. De hele dag staat er koffie, thee en water tot je beschikking. En natuurlijk zorgen we ook steeds voor vers drinkwater voor je hond. Het is dus een geheel verzorgde dag met koffie en thee, alle catering en lunch (voor 1 persoon - voor een extra roedelgenoot vragen we een extra bijdrage in de catering). En heb je nog aanvullende eet-wensen, dan horen we dat graag!

Persoonlijke begeleiding

Je krijgt antwoord op al je vragen over je hond, de interactie met je partner en/of kinderen en alle andere mogelijke vragen die je hebt. Voor en na de praktijktraining is er volop gelegenheid om je vragen te stellen. Maar als cursist krijg je ook begeleiding buiten de trainingsuren; je kunt bellen (tijdens kantoortijden) of mailen met vragen.

Programma maandelijkse training 10:00 - 17:00 uur

10:00-10:30 uur: Ontvangst en speeltijd honden
10:30-12:00 uur: Training praktijk + video opnamen
12:00-13:30 uur: Training theorie (honden in bench)
13:30-15:00 uur: Lunchpauze en vrije tijd voor wandeling bossen Schoonloo
15:00-17:00 uur: Training theorie videoanalyse (honden in bench)

Afmelden bij afwezigheid en uitloopmogelijkheid

Indien je verhinderd bent, verzoeken we je tijdig af te melden, bij voorkeur via de link Afmelden. Als je een training mist is er een uitloopperiode. Bij 6 lessen heb je een uitloop van 2 maanden. Je hebt dus 8 maanden om 6 lessen te volgen. Deze uitloop is exclusief seizoenstops zoals de zomer- en winterstop. De regels ten aanzien van het inhalen kun je lezen in de Huisregels.

Verlengingen en prijzen

De kosten bij start staan hierboven. We vinden het heel leuk als je door gaat met de trainingen en dus wilt verlengen. We weten dan precies wat de aandachtpunten zijn van jouw hond en je leiderschap dus dat gaan we verder uitdiepen. Heel persoonlijk, want elke combinatie hond en baasje is uniek. Je krijgt als cursist een mail met de mogelijkheden om te verlengen aan het eind van je trainingsperiode. Onze prijzen worden jaarlijks op 1 januari verhoogt met de gemiddelde landelijke prijsindexatie, overige prijswijzigingen voorbehouden.

Seizoenstops: lente-, zomer, herfst- en winterstop

Er zijn veel hondenscholen die alle schoolvakanties en slecht weer gesloten zijn. Groene Wolf traint ook met regen en sneeuw en is slechts een aantal weken per jaar dicht. Deze seizoenstops laten we zoveel mogelijk met schoolvakanties samenvallen. Gemiddeld zijn dit 4x2 weken, rond de lente-, zomer- en herfstvakantie en rond kerstmis en oud- en nieuwjaar.

In deze seizoenstops neemt Marike haar rust. Maar daarnaast neemt ze ook de tijd om trainingen te ontwikkelen. Dus als jij niet traint, dan wordt er wel gewerkt aan een nieuw seizoensprogramma voor het komende seizoen!

Als je wilt weten op welke data we geen trainingen geven, dan kun je dat ook altijd terugvinden in de Agenda.


Lees voor het aanmelden ook de andere pagina's even door, zodat je de Groene Wolf methode goed begrijpt. Als je dan bij Groene Wolf wilt trainen, dan kun je jezelf en je hond aanmelden via de pagina Aanmelden!

   Aanmelden voor maandelijkse groepstraining

   Kijk in de agenda voor geplande data en tijden

   Terug naar trainingen


  © Groene Wolf Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright -  Privacy policy -  Algemene voorwaarden -  Huisregels