Logo
Webshop:  HondenGoed
Cursisten:  Inloggen |  Afmelden

 Home | Voorstellen | Methode | Trainingen | DigiTraining | Agenda | Aanmelden | Locatie | Links | Vragen | Referenties | Contact

Welkom op de website van Groene Wolf!

 

Groene Wolf: méér dan hondentraining!

Waarin onderscheidt Groene Wolf zich van andere trainingen met je hond? Typerend voor de trainingen van Groene Wolf is dat je op een natuurlijke manier leiderschap leert tonen. Als je dat goed doet, dan luistert je hond niet omdat het moet, maar omdat je hond graag wil luisteren. De Groene Wolf methode is echt diervriendelijk, zonder enige vorm van dwang.

Met de trainingen van Groene Wolf leer je jouw hond begrijpen. Je krijgt algemene kennis van honden en je leert echt kijken naar honden: je leert de HONDENTAAL. Je leert hoe je moet handelen in bepaalde situaties, om jouw leiderschap te krijgen en te behouden. Groene Wolf is dus niet zomaar hondentraining. Het is veel méér dan hondentraining!

Groepstraining en aanvullende trainingen

Groene Wolf biedt verschillende trainingsvormen aan. Veel mensen met hun hond volgen bij Groene Wolf de wekelijkse groepstrainingen, in Schoonloo (Drenthe). Deze trainingsgroepen beginnen op vaste tijden en duren ongeveer 1-1,5 uur. Er zijn verschillende groepen op woensdag, donderdag en zaterdag. Bij de wekelijkse groepstraining is de eerste training in de maand een theorietraining, de andere trainingen in de maand zijn praktijktrainingen.

Steeds meer mensen met hun hond volgen bij Groene Wolf de maandelijkse groepstrainingen. Dit is niet alleen voor mensen die verder weg wonen, maar voor iedereen een zeer leerzame dag. Deze trainingen zijn op de eerste, tweede en derde zondag van de maand. Deze trainingsdagen beginnen om 10 uur en duren tot ongeveer 17 uur. Gedurende deze dag krijg je diverse onderdelen, zowel theorie- als praktijktrainingen. Ook wordt videoanalyse gebruikt, zodat je zelf kunt zien wat je - vaak onbewust - doet of zegt. Zo kun je jezelf verbeteren en komen tot nog beter leiderschap!

Naast groepstraining biedt Groene Wolf ook diverse aanvullende trainingen. Denk aan gezondheid en EHBO bij honden en voedingsleer. En nog veel meer andere praktische trainingen die je kennis vergoten als hondeneigenaar. Kijk voor meer informatie over de verschillende trainingsvormen op de pagina Trainingen.

Diversiteit in honden en mensen

Zoals je kunt zien op de foto's bij referenties zijn honden van alle rassen en alle leeftijden welkom. Voor het socialiseren is diversiteit heel belangrijk. Daarom begint elke les bij Groene Wolf met 'spelen' (onder begeleiding). Bij veel hondenscholen blijven de honden de hele les aan de lijn. Wil je op die manier trainen? Wil je een korte cursus zodat je hond de belangrijkste commando's kent? Zoek dan verder, wij doen het anders!

Bij het samenstellen van groepen wordt niet alleen naar de honden gekeken, maar ook naar de mensen. Want het is vooral de baas die van de trainingen moet leren, de baas moet namelijk leren om een goed leider te zijn. Daarom begin je als nieuwe cursist in een startersgroep, of je hond nu een pup is of ouder. Je kunt natuurlijk aangeven welke dag en tijd je voorkeur heeft, maar er moet natuurlijk wel plaats zijn. Bij Groene Wolf willen we ervoor waken dat de groepen te groot worden, we willen iedereen persoonlijke aandacht geven!

Bij Groene Wolf zijn partners en kinderen ook welkom, maar wel onder begeleiding van een volwassene. En maximaal 2 prsonen per hond. We hebben niet alleen veel ervaring met kinderen, maar ook met minder validen en mensen of kinderen met een beperking. Wat honden betreft hebben we ervaring met nagenoeg alle rassen en met diverse werkhonden. De diversiteit in mensen en honden is voelbaar bij Groene Wolf. Als je hier komt trainen, zul je merken dat er een heel prettige sfeer heerst. Dat komt doordat iedereen houdt van dieren en op dezelfde natuurlijke manier wil werken aan zichzelf, om het leiderschap te verbeteren! En met respect voor elkaar!

Aanmeldstappen en instromen

Natuurlijk is het fijn als je hond luistert tijdens de trainingen, maar nog belangrijker is het dat het thuis goed gaat. Bij Groene Wolf leer je ook alles dat je moet weten om thuis je leiderschap te tonen. Dus de Groene Wolf methode stopt niet bij een uur training per week. We overdrijven niet als we zeggen: de Groene Wolf methode is een 'way of life'. Daarom vinden wij het belangrijk dat je bewust KIEST voor Groene Wolf!

Als je de website goed hebt gelezen en wilt trainen met Groene Wolf, dan begint het aanmelden met het invullen van melden via een formulier, met gegevens van jou en je hond. Dit formulier vind je op de pagina Aanmelden. Omdat we er zeker van willen zijn dat jij bij Groene Wolf past en andersom, doorlopen we daarna samen een aantal stappen. Na elke stap kun je beslissen om door te gaan of te stoppen. Wil je meer weten over deze stappen? Klik hier voor een uitleg over de aanmeldstappen!

Bij Groene Wolf kun je het hele jaar door starten. Hoeveel tijd er zit tussen het aanmelden en het echt starten met wekelijkse training, hangt vooral af van hoe snel jij aan de slag wilt. Ook als je nog geen hond hebt maar over 1 of 2 maanden een pup krijgt, is je aanmelding welkom. Hoe meer kennis je vooraf opbouwt, hoe beter! Lees voor je naar het aanmeldformulier gaat de pagina's op de website goed door. Als je nieuwsgierig bent naar ervaringen van anderen, lees dan ook vooral deze pagina!

 

GRATIS Puppyspeeluur!

Heb jij een puppy en wil jij je hond goed socialiseren? Dat kan bij Groene Wolf. Elke pup van 9 weken tot 6 maanden, van elk ras, is van harte welkom op dit GRATIS Puppyspeeluur. Kom jij op straat (te) weinig puppy's tegen waarmee je hond kan spelen? Meld je aan, want alels gaat op afspraak, en kom dan met je puppy naar Schoonloo op zondagmiddag. Spelenderwijs leer jij je hond wennen aan andere honden van een ander ras of een ander formaat. Kijk voor meer informatie op de pagina Puppyspeeluur.


 

Praktijktraining, theorietraining en videoanalyse

De meeste trainingen bij Groene Wolf zijn praktijktrainingen. Maar er zijn ook veel theorietrainingen, waarin je heel veel leert over hondentaal en leiderschap. Daarnaast slaan we ook een brug tussen theorie en praktijk, met behulp van videoanalyse. Periodiek worden tijdens praktijktrainingen videoopnames gemaakt, die dan in de theorietrainingen worden besproken. Dat blijkt elke keer weer heel leerzaam en heel leuk! Kijk voor meer informatie op de pagina Trainingen.


 

 

Seizoenstops: wanneer is er geen training?

Er zijn veel hondenscholen die alle schoolvakanties en slecht weer gesloten zijn. Groene Wolf traint ook met regen en sneeuw en is slechts een aantal weken per jaar dicht. Deze seizoenstops laten we zoveel mogelijk met schoolvakanties samenvallen.

De komende seizoenstops zijn:

• De Herfstop in week 42 van maandag 18 oktober t/m zondag 24 oktober 2021.
• De Winterstop in week 52+1 van zaterdag 25 december t/m zaterdag 7 januari 2022.

Als je wilt weten op welke data we geen trainingen geven, dan kun je dat ook altijd terugvinden in de Agenda.

 

 

Foto van de maand!

We hebben weer een nieuwe foto van de maand! Dit is Paco van Nicole en haar gezin. Wil je meer lezen, kijk dan op de pagina referenties en lees meer referenties van allerlei cursisten die met hun honden bij Groene Wolf trainen.

Heb jij, als cursist van Groene Wolf, een leuke foto en een verhaaltje? Stuur dan een email!

 

Lees meer over Groene Wolf op de andere pagina's van deze website!


  © Groene Wolf Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright -  Privacy policy -  Algemene voorwaarden -  Huisregels