Logo
Webshop:  HondenGoed
Cursisten:  Inloggen |  Afmelden

 Home | Voorstellen | Methode | Trainingen | DigiTraining | Agenda | Aanmelden | Locatie | Links | Vragen | Referenties | Contact

Welkom op de website van Groene Wolf!

 

Groene Wolf: méér dan hondentraining!

Waarin onderscheidt Groene Wolf zich van andere trainingen met je hond? Typerend voor de trainingen van Groene Wolf is dat je op een natuurlijke manier leiderschap leert tonen. Als je dat goed doet, dan luistert je hond niet omdat het moet, maar omdat je hond het graag WIL. De Groene Wolf methode is echt diervriendelijk, zonder enige vorm van dwang.

Met de trainingen van Groene Wolf leer je jouw hond begrijpen. Je krijgt algemene kennis van honden en je leert echt kijken naar honden: je leert de HONDENTAAL. Je leert hoe je moet handelen in bepaalde situaties, om jouw leiderschap te krijgen en te behouden. Groene Wolf is dus niet zomaar hondentraining. Het is veel méér dan hondentraining!

Groepstraining, privé training en aanvullende trainingen

Groene Wolf biedt verschillende trainingsvormen aan. De meeste mensen en honden bij Groene Wolf volgen de wekelijkse groepstrainingen, in Schoonloo (Drenthe). Er zijn verschillende groepen, op dinsdag, woensdag en zaterdag. Bij de wekelijkse groepstraining is de eerste training in de maand een theorietraining, de andere trainingen in de maand zijn praktijktrainingen. Alle trainingen zijn 1,5 uur maar ook tussen de trainingen door kun je bij Groene Wolf terecht met vragen over leiderschap.

Speciaal voor mensen en honden die verder weg wonen, hebben we ook maandelijkse groepstrainingen. Deze zijn op de eerste, tweede en derde zondag van de maand. Deze trainingsdagen beginnen om 10 uur en duren tot ongeveer 17 uur. Gedurende deze dag krijg je diverse trainingen, zowel theorie- als praktijktrainingen. Ook wordt videoanalyse gebruikt, zodat je zelf kunt zien wat je - vaak onbewust - doet of zegt. Zo kun je jezelf verbeteren en komen tot nog beter leiderschap!

Naast groepstraining biedt Groene Wolf ook privé training. Daarvoor komt Groene Wolf bij jou thuis. In de meeste gevallen wordt het beste resultaat niet bereikt met een eenmalig consult, maar als Groene Wolf twee keer bij jou thuis advies komt geven. Privétraining is een logische keuze voor honden die niet goed in groepen passen, maar het is ook een goede trainingsvorm als er sprake is van problemen in de eigen omgeving. Kijk voor meer informatie over de verschillende trainingsvormen op de pagina Trainingen.

Diversiteit in honden en mensen

Zoals je kunt zien op de foto's op deze website, zijn honden van alle rassen en alle leeftijden welkom. Voor het socialiseren is diversiteit heel belangrijk. Daarom begint en eindigt elke les bij Groene Wolf met 'spelen' (onder begeleiding). Bij veel hondenscholen blijven de honden de hele les aan de lijn. Wil je op die manier trainen? Wil je een korte cursus zodat je hond de belangrijkste commando's kent? Zoek dan verder, wij doen het anders!

Bij het samenstellen van groepen wordt niet alleen naar de honden gekeken, maar ook naar de mensen. Want het is vooral de baas die van de trainingen moet leren, de baas moet namelijk leren om een goed leider te zijn. Daarom begin je als nieuwe cursist in een startersgroep, of je hond nu een pup is of ouder. Je kunt natuurlijk aangeven welke dag en tijd je voorkeur heeft, maar er moet natuurlijk wel plaats zijn. Bij Groene Wolf willen we ervoor waken dat de groepen te groot worden, we willen iedereen persoonlijke aandacht geven!

Bij Groene Wolf zijn partners en kinderen ook welkom, maar wel onder begeleiding van een volwassene. We hebben niet alleen veel ervaring met kinderen, maar ook met minder validen en mensen of kinderen met een beperking. Wat honden betreft hebben we ervaring met nagenoeg alle rassen en met diverse werkhonden. De diversiteit in mensen en honden is voelbaar bij Groene Wolf. Als je hier komt trainen, zul je merken dat er een heel prettige sfeer heerst. Dat komt doordat iedereen houdt van dieren en op dezelfde natuurlijke manier wil werken aan zichzelf, om het leiderschap te verbeteren!

Aanmeldstappen en instromen

Natuurlijk is het fijn als je hond luistert tijdens de trainingen, maar nog belangrijker is het dat het thuis goed gaat. Bij Groene Wolf leer je ook alles dat je moet weten om thuis je leiderschap te tonen. Dus de Groene Wolf methode stopt niet bij anderhalf uur training per week. We overdrijven niet als we zeggen: de Groene Wolf methode is een 'way of life'. Daarom vinden wij het belangrijk dat je bewust KIEST voor Groene Wolf!

Als je de website goed hebt gelezen en wilt trainen met Groene Wolf, dan begint het aanmelden met het invullen van melden via een formulier, met gegevens van jou en je hond. Dit formulier vind je op de pagina Aanmelden. Omdat we er zeker van willen zijn dat jij bij Groene Wolf past en andersom, doorlopen we daarna samen een aantal stappen. Na elke stap kun je beslissen om door te gaan of te stoppen. Wil je meer weten over deze stappen? Klik hier voor een uitleg over de aanmeldstappen!

Bij Groene Wolf kun je het hele jaar door starten. Hoeveel tijd er zit tussen het aanmelden en het echt starten met wekelijkse training, hangt vooral af van hoe snel JIJ aan de slag wilt. Ook als je nog geen hond hebt maar over 1 of 2 maanden een pup krijgt, is je aanmelding welkom. Hoe meer kennis je vooraf hebt, hoe beter! Lees voor je naar het aanmeldformulier gaat de pagina's op de website goed door. Als je nieuwsgierig bent naar ervaringen van anderen, lees dan ook vooral deze pagina!

 

GRATIS Puppyspeeluur!

Heb jij een puppy en wil jij je hond goed socialiseren? Dat kan bij Groene Wolf. Elke pup van 9 weken tot 6 maanden, van elk ras, is van harte welkom op dit GRATIS puppyspeeluur. Kom jij op straat (te) weinig puppy's tegen waarmee je hond kan spelen? Kom dan met je puppy naar Schoonloo op zaterdagmiddag. Spelenderwijs leer jij je hond wennen aan andere honden van een ander ras of een ander formaat. Kijk voor meer informatie op de pagina Puppyspeeluur.


 

Praktijktraining, theorietraining en Videoanalyse

De meeste trainingen bij Groene Wolf zijn praktijktrainingen. Maar er zijn ook veel theorietrainingen, waarin je heel veel leert over hondentaal en leiderschap. Daarnaast slaan we ook een brug tussen theorie en praktijk, met behulp van videoanalyse. Periodiek worden tijdens praktijktrainingen videoopnames gemaakt, die dan in de theorietrainingen worden besproken. Dat blijkt elke keer weer heel leerzaam en heel leuk! Kijk voor meer informatie op de pagina Trainingen.


 

EHBO bij honden!

In deze training krijg je in drie onderdelen alles uitgelegd wat je moet weten als hondenbezitter over de gezondheid van je hond! Er zijn meerdere redenen waarom je zelf voldoende kennis moet hebben op het gebied van gezondheid van je hond. Jij verzorgt je hond, je zorgt voor de veiligheid van je hond en je moet wellicht eens een EHBO handeling verrichten. Deze theorietraining geeft je waardevolle informatie waar je een hondenleven lang iets aan hebt. De training is nog niet ingepland, meer informatie volgt!


 

Foto van de maand!

We hebben weer een heel mooie foto van de maand! Dit is Idrah, de hond van Valère en Nicole. Op de pagina referenties vind je verhaaltjes van cursisten die bij Groene Wolf trainen.

Heb jij, als cursist van Groene Wolf, een leuke foto en een verhaaltje? Stuur dan een email!

 

Lees meer over Groene Wolf op de andere pagina's van deze website!


  © Groene Wolf Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright -  Privacy policy -  Algemene voorwaarden -  Huisregels