Logo
Webshop:  HondenGoed
Cursisten:  Inloggen |  Afmelden

 Home | Voorstellen | Methode | Trainingen | DigiTraining | Agenda | Aanmelden | Locatie | Links | Vragen | Referenties | Contact

Huisregels van Groene Wolf

Huisregels van Groene Wolf

Kom op tijd

Kom niet te laat want dan laat je andere cursisten op je wachten.
Kom niet te vroeg want dan is Marike nog bezig met haar voorbereidingen.
Dus kom gewoon op tijd! Ben je toch te vroeg, dan kun je heerlijk een stukje wandelen met je hond want Groene Wolf ligt in de bossen en loop pas het trainingsterrein op als jouw groep start.

Afmelden en inhalen

Indien je verhinderd bent, verzoeken we je tijdig af te melden, bij voorkeur via de link Afmelden. Je kunt wekelijkse groepstraining jammer genoeg niet inhalen op andere trainingsdagen. Maar als je verhinderd bent, kun je een beperkt aantal gemiste trainingen inhalen na afloop van je trainingsperiode. We houden dit voor je bij en kun je teruglezen op DigiTraining. Deze uitlooptijd is:
- Je hebt 26 weken om 22 lessen (wekelijks) te volgen
- Je hebt 13 weken om 11 lessen (wekelijks) te volgen
- Je hebt 8 maanden om 6 lessen (maandelijks) te volgen
- Je hebt 4 maanden om 3 lessen (maandelijks) te volgen
Niet ingehaalde lessen buiten deze periode komen te vervallen en kunnen dus niet worden meegenomen naar een volgende periode. De weken dat Groene Wolf geen training geeft vallen hierbuiten.

Rookvrije zone

Het hele trainingsterrein, binnen en buiten, is een rookvrije zone. Roken kan voor aanvang en na afloop van je training of in de geplande pauzes. We hebben een rookplek gecreëerd op het parkeerterrein. Daar staat een picknicktafel met een asbak. Gooi geen peuken op de grond. Deze kunnen in de zomer een bosbrand creëren en zijn slecht voor honden als ze die opeten.

Hondenpoepvrij

Groen van Groene Wolf staat ook voor bewust omgaan met ons milieu op allerlei manieren. Help ons mee onze omgeving schoon te houden. Wij hebben op ons terrein poepboxen, waaruit je biologisch afbreekbare poepzakjes kunt halen en waarin je de hondenpoep kunt deponeren. Doe dit op en rond het trainingsterrein, dus ook op het parkeerterrein en berm van onze bosweg.

Gezondheid en inentingen

a. Alléén in goede gezondheid mag je hond het trainingsterrein betreden. Indien je een ziekte bij je hond vermoedt, dan dien je dit voor aanvang van de training aan Groene Wolf bekent te maken. Bij besmettelijke ziekten, zoals hoesten, diarree, Giardia, oogontsteking ed., mag er niet getraind worden met je hond omdat dan andere honden besmet kunnen worden.
b. Het hondenpaspoort of inentingsboekje van je hond dient up-to-date te zijn. Bij voorkeur via titeren. En op verzoek aangeboden worden voor controle. Behandeling tegen kennelhoest is niet verplicht.
c. Indien cursisten hun hond behandelen met een niet biologisch vlooien-/tekenmiddel, dan dient dit minimaal 3 dagen voor de training te gebeuren. Deze middelen kunnen namelijk een epileptische aanval geven bij honden die daarvoor gevoelig zijn en kunnen zelfs dodelijk zijn. Via spel kunnen honden in aanraking komen met gifstoffen. Ook een vlooien-/tekenband dient je tijdig thuis af te doen.
d. Indien een teefje loops is, kan er gewoon mee getraind worden. Het los spelen gebeurt onder toezicht maar valt onder de verantwoording van de cursist.

Aantal trainende gezinsleden per hond

Het is mogelijk om met meerdere gezinsleden met je hond te trainen; afwisselend of gelijktijdig. Deze gezinsleden moeten wel de Introductietraining gevolgd hebben. Dit geschiedt in overleg en volgens de aanwijzingen van Groene Wolf. Minderjarige kinderen kunnen alleen meetrainen onder directe begeleiding van de verantwoordelijke volwassene. Dat betekent dat de volwassene samen met de minderjarige traint met de hond. Ook dit geschiedt in overleg en volgens de aanwijzingen van Groene Wolf.

Diervriendelijk trainen

Groene Wolf traint op een diervriendelijk manier. Daarom mag je op het trainingsveld èn thuis je hond niet: aan de riem rukken, slaan, schoppen, schreeuwen, in de nekvel knijpen, tegen de grond drukken of andere gewelddadige handelingen uitvoeren. En er worden alleen diervriendelijke trainingsmiddelen gebruikt zoals een normale halsband of hondentuigje met een korte riem. Dieronvriendelijke hulpmiddelen zijn thuis en op het trainingsveld niet toegestaan, zoals: een gentleleader, slipketting, sliptouw, prikband, stroomband of -draad, antiblafband of anders corrigerende middelen.

Regels tijdens trainingen

a. Je hond dient altijd vanuit de auto aangelijnd meegenomen te worden.
b. Sluit altijd direct de toegangspoort Ook als een andere cursist achter je aan komt. Dit is heel belangrijk voor de veiligheid van alle honden!
c. Op aanwijzing van de trainster mag je hond los spelen.
d. Aanwijzingen en opdrachten van de trainster dienen zo goed mogelijk opgevolgd te worden.
e. Bij ontvangst staat gratis koffie en thee klaar. Zelfbediening. Eten en drinken tijdens de training op het veld is alleen op medische indicatie toegestaan.
f. Zorg ervoor dat je niet dermate onderling kletst dat het storend is voor overige cursisten en/of trainster.
g. Doe je best tijdens de trainingen maar zorg vooral dat jij en je hond plezier hebben!

Toewijzing tot een groep

Toewijzing tot groepen geschiedt door Groene Wolf en dat gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de cursist. Vanwege de noodzaak tot doorstroming, is het niet mogelijk cursisten een vast trainingsuur te garanderen. Als de cursist start in een startersgroep dan stroomt deze met zijn hond door naar een vervolggroep wanneer de overeenkomst verlengd wordt. Bij extra drukte of volle groepen kunnen wachtlijsten gehanteerd worden waarbij Groene Wolf de volgorde van toelating bepaald.

Programma groepstrainingen

Wekelijkse groepstrainingen:
Elke training duurt 1- maximaal 1,5 uur. Elke 1e trainingsdag van de maand is er een theorietraining en dus zonder je hond. Alle andere weken van de maand is er praktijktraining met je hond. Deze bestaat uit 15-30 minuten spelen op de speelvelden, 45-60 minuten trainen op het trainingsveld.

Maandelijkse groepstrainingen:
Elke training is van 10:00-17:00 uur. Het programma is ongeveer:
10:00-10:30 uur: Ontvangst en speeltijd honden
10:30-12:00 uur: Training praktijk + video opnamen
12:00-13:30 uur: Training theorie (honden in bench)
13:30-15:00 uur: Lunchpauze en vrije tijd voor wandeling bossen Schoonloo
15:00-17:00 uur: Training theorie videoanalyse (honden in bench)

Video-analyse

Een extra aanvulling op dit alles is de Videoanalyse. Tijdens de wekelijkse training eens in de 2 maanden (6x per jaar) en bij de maandelijkse training elke maand (12x per jaar). We maken video-opnamen tijdens het spel van honden onderling en tijdens je training op het veld. Tijdens de Videoanalyse bekijken en bespreken we deze beelden van het hondenspel en van jou en je hond. Deze videoanalyse is zeer leuk en leerzaam!

Zelf beeldmateriaal maken

Je mag zelf géén foto’s of video maken tijdens een training. Geen enkel beeldmateriaal mag gemaakt worden door cursisten. En dus ook niet openbaar worden gepubliceerd (bijvoorbeeld op Facebook, YouTube of andere sociale media). Privacy hebben wij hoog in het vaandel staan. Voor alle publicaties is toestemming nodig van zowel Groene Wolf als de betreffende cursist(en).

Trainingsopdrachten en DigiTraining

De cursist krijgt elke training 'huiswerk' mee in de vorm van praktijkoefeningen om deze samen met zijn hond te oefenen. Daarnaast zijn de theorietrainingen een belangrijk onderdeel van de Groene Wolf aanpak. Daarnaast is zelfstudie een vereiste voor je resultaat middels het lezen en toepassen van de trainingsdocumenten van onze DigiTraining. Het succes van je trainingen bij Groene Wolf is sterk afhankelijk van de inzet van de cursist.

Persoonlijke begeleiding

Groene Wolf geeft je, tijdens de duur van je trainingspakket, de mogelijkheid al je vragen over je hond, de interactie met je partner en/of kinderen en alle andere aan honden gerelateerde vragen te stellen. Tijdens de praktijktraining is er gelegenheid om vragen te stellen. En tijdens de training kun je ook aan de oefeningen gerelateerde vragen stellen. Buiten de trainingsuren heb je de mogelijkheid om te mailen of je kun je bellen (tijdens openingstijden) met vragen die niet tot een volgende training kunnen wachten

Openingstijden

Tijdens je vaste trainingstijd is Groene Wolf voor jou en je hond open, zie agenda op onze website. Daarnaast is alle bezoek alleen op afspraak mogelijk!
We zijn natuurlijk ook bereikbaar via mail. Mobiel zijn we bereikbaar tijdens kantooruren. Maandag en donderdag zijn wij gesloten. Voor spoedsituaties zijn wij ook daarbuiten bereikbaar, maar spreek een duidelijk bericht in waar het over gaat.

Seizoenstops: lente-, zomer-, herfst en winterstop

Groene Wolf traint het gehele jaar door, ook tijdens schoolvakanties en met regen- en sneeuwval. Groene Wolf is slechts een aantal weken per jaar dicht. Deze seizoenstops laten we zoveel mogelijk met schoolvakanties samenvallen. Gemiddeld zijn dit 4x2 weken, rond de lente-, zomer- en herfstvakantie en rond kerst en nieuwjaar, zie Agenda. Eventueel aanvullende dagen (studiedagen) zullen ruim voor aanvang gemeld worden met de cursisten via de mail.

 

Tot slot

Cursisten die de algemene voorwaarden en/of huisregels van Groene Wolf niet respecteren kan de toegang tot trainingen en/of de DigiTraining worden ontzegd zonder restitutie van gelden. Eerdere versies van deze huisregels worden automatisch vervangen door de meest recente versie.


Groene Wolf - Hoofdstraat 30 - 9443TK Schoonloo - Nederland - KvK 32144006 - BTW NL001686326B50


Deze huisregels zijn ook beschikbaar als apart document, Klik hier voor de Huisregels in PDF formaat.

Vragen of opmerkingen? Stuur een email naar marike@groenewolf.nl.  © Groene Wolf Alle rechten voorbehouden - Disclaimer & Copyright -  Privacy policy -  Algemene voorwaarden -  Huisregels